ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ταϊλάνδη: 8 στρατιώτες νεκροί από έκρηξη βόμβας

Ταϊλάνδη: 8 στρατιώτες νεκροί από έκρηξη βόμβας

  Εκπρόσωπος του ταϊλανδικού στρατού ανακοίνωσε ότι οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο το πρωί σε έκρηξη βόμβας στο νότιο άκρο της Ταϊλάνδης, το οποίο μαστίζεται από αυτονομιστική εξέγερση, σε ένα συμβάν το οποίο δείχνει πόσο εύθραυστες είναι οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ ανταρτών και της κυβέρνησης.

  Τέσσερις ακόμη άνθρωποι, δύο στρατιώτες και δύο πολίτες, τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη η οποία σημειώθηκε στην περιοχή Κρονγκπινάνγκ της επαρχίας Γιάλα, ο πληθυσμός της οποίας είναι κατά πλειοψηφία μουσουλμανικός.

  «Οι στρατιώτες που ήταν σε υπηρεσία στη βάση τους όλη τη νύχτα επέστρεφαν στο σπίτι τους όταν εξερράγη ο μηχανισμός», προκαλώντας μια από τις βαρύτερες απώλειες στις δυνάμεις ασφαλείας τα τελευταία χρόνια και ίσως τη μεγαλύτερη μέσα στο 2013.

  «Ήταν μια πολύ ισχυρή βόμβα που κατέστρεψε ολοσχερώς το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν δέκα στρατιώτες. Οκτώ σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν, όπως επίσης τραυματίστηκαν δύο χωρικοί», δήλωσε ο συνταγματάρχης Πραμότε Προμίν. «Οι αντάρτες προσπάθησαν να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και άλλων ανταρτικών οργανώσεων», πρόσθεσε.

  Οι συνομιλίες της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης με στελέχη των αυτονομιστών άρχισαν τον Απρίλιο, ωστόσο άλλες οργανώσεις δεν μετέχουν σε αυτές, με αποτέλεσμα και σημειώνονται συχνά επιθέσεις στην περιοχή Ναρατιουάτ και στις επαρχίες Πατάνι και Γιάλα, οι οποίες κατοικούνται κυρίως από μουσουλμάνους.

  Η εξέγερση έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 5.700 ανθρώπων, βουδιστών και μουσουλμάνων, από το 2004, , στη συγκεκριμένη περιοχή όπου σημειώνονται βομβιστικές επιθέσεις, ανταλλαγές πυρών, αποκεφαλισμοί και αντεπιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων.

  Πριν από δύο αιώνες, η περιοχή ονομαζόταν Ισλαμικό Σουλτανάτο Πατάνι, πριν κατακτηθεί από την Μπανγκόκ.

 Οι μουσουλμάνοι αντάρτες εξεγείρονται , όπως δηλώνουν, κατά των διακρίσεων σε βάρος ενός πληθυσμού μαλαϊκής εθνότητας και μουσουλμανικής θρησκείας σε μια βουδιστική χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.