ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αιματηρό κτύπημα τσετσένων ανταρτών

Αιματηρό κτύπημα τσετσένων ανταρτών

Αντάρτες σκότωσαν έναν Ρώσο αστυνομικό και τραυμάτισαν 14 ακόμη στην Τσετσενία, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα, σε ένα από τα σπάνια πλέον τέτοια επεισόδια στην ρωσική περιφέρεια του Βορείου Καυκάσου που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014.

Ο ρωσικός στρατός διεξήγαγε δύο πολέμους εναντίον αυτονομιστών ανταρτών στην μουσουλμανική Τσετσενία την δεκαετία του 1990, αλλά τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι σχετικά ήρεμη, καθώς οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν μεταφέρει το επίκεντρο της δράσης τους στις γειτονικές περιφέρειες του Νταγκεστάν και της Ιγκουσετίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι θέτει τις ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση συναγερμού για την προστασία των αγώνων, που πρόκειται να γίνουν την ερχόμενη χρονιά στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία αυτή δήλωσε τηλεφωνικά από το Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, ότι μια περίπολος της αστυνομίας εντόπισε μια ομάδα ανταρτών στη νότια περιοχή Σατόι.

Οι αστυνομικοί «τους διέταξαν (τους αντάρτες) να ρίξουν τα όπλα τους στο έδαφος, αλλά εκείνοι αντί γι’ αυτό άνοιξαν πυρ», είπε, προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει πόσοι αντάρτες ενέχονται στο επεισόδιο.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας καταδιώκουν τους αντάρτες σε μια ορεινή δασώδη περιοχή.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι η ένοπλη εξέγερση των ισλαμιστών στη Ρωσία τροφοδοτείται από τη θρησκεία, την διαφθορά του κρατικού μηχανισμού και τις σκληρές τακτικές των αρχών ασφαλείας εναντίον των φερόμενων ως ανταρτών και των συμπαθούντων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.