ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρωσία: η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί τους αντάρτες στην Συρία

Ρωσία: η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί τους αντάρτες στην Συρία

Η Μόσχα κατηγόρησε το Ελ Ριάντ για τη χρηματοδότηση των διεθνών τρομοκρατών στη Συρία, αναφέρεται  σε σχόλιο που έκανε ο επίσημος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάνδρ Λουκασέβιτς.

Ο διπλωμάτης απάντησε στη δήλωση του επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Σαούντ Αλ Φεϊζάλ ,ο οποίος κατηγόρησε τη Ρωσία για την χωρίς έλεγχο πολεμική στήριξη των ομαδικών εκτελέσεων στη Συρία.

“Εμείς βέβαια δεν θα απολογηθούμε σε κανένα, η μόνιμη θέση μας σχετικά με την κρίση στη Συρία είναι αρκετά γνωστή.

Η Ρωσία από την αρχή καταβάλλει προσπάθειες να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε βία και να πετύχει την ειρηνική πολιτική ρύθμιση στη χώρα αυτή “, αναφέρεται στο έγγραφο που παραθέτει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Σύμφωνα με τον Λουκασέβιτς εδώ έγκειται η βασική διαφορά της γραμμής της Μόσχας από τις προσεγγίσεις μερικών δυνάμεων στην περιοχή που προσπαθούν να υλοποιήσουν με  το αίμα και τα βάσανα του λαού της Συρίας τις δικές τους γεωπολιτικές θέσεις.

“Ταυτόχρονα σε μια σειρά από πρωτεύουσες, καθώς και στο Ελ Ριάντ, χρησιμοποιούν τις πιο αμφίβολες μεθόδους και σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων και της χρηματοδότησης και οπλισμού των διεθνών τρομοκρατών και  των τρομοκρατικών οργανώσεων. Αυτές οι επικίνδυνες ενέργειες πρέπει να τερματιστούν και πρέπει να δοθεί δυνατότητα στον λαό της Συρίας να προσδιορίσει από μόνος του το μέλλον του στα πλαίσια της διαδικασίας συνομιλιών, όπως πρότειναν στη Μόσχα στις 7 Μαΐου φέτος οι επικεφαλής των ΥΠΕΞ της Ρωσίας και των ΗΠΑ “, είπε ο Λουκασέβιτς.

“Είναι εμφανές για μας ότι οι δηλώσεις του Φεϊζάλ έχουν ως στόχο να δείξουν τα σχετικά  αποτελέσματα των συνομιλιών του με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζων Κέρρυ.  Προς τιμή όμως των Αμερικανών μας συνεργατών που έχουν στόχο την κοινή εύρεση λύσεων προς τερματισμό της αιματηρής και καταστροφικής σύγκρουσης στη Συρία η προσπάθεια αυτή δεν έδωσε επιτυχή αποτελέσματα “, υπογραμμίζεται στο σχόλιο του Λουκασέβιτς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.