“Η NSA παρακολουθούσε την Γερμανική κυβέρνηση”

“Η NSA παρακολουθούσε την Γερμανική κυβέρνηση”

   Η αποκάλυψη των γερμανικών ΜΜΕ σχετικά με τις παρακολουθήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών έχει προκαλέσει σάλο, ενώ φαίνεται ότι είχαν στήσει… αυτί και στα τηλέφωνα της γερμανικής κυβέρνησης!

  Τουλάχιστον 500 εκατομμύρια τηλεφωνικές συνδέσεις, ηλεκτρονικά μηνύματα και γραπτά μηνύματα κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία παρακολουθούσε κάθε μήνα η αμερικανική υπηρεσία ασφάλειας NSA, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel”.

  Σύμφωνα με το άρθρο, τα απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφεραν τη Γερμανία ως πιθανό στόχο επίθεσης και, παρά το γεγονός πως ήταν ήδη γνωστό ότι γινόταν κάποιου είδους παρακολούθηση, η έκταση της δραστηριότητας και το εύρος κάλυψης δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά, καθώς η χώρα – κυρίως η νότια και η δυτική της περιοχή – αποτελούσε κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος για την NSA.

Το Spiegel αναφέρει ότι υπό παρακολούθηση είχε τεθεί και η γερμανική κυβέρνηση και πιθανότατα και την καγκελάριο Μέρκελ!

  Όπως αναφέρει το περιοδικό, κατά τις “κανονικές” ημέρες, παρακολουθούνταν περίπου 20 εκατομμύρια τηλεφωνικές συνδέσεις και 10 εκατομμύρια συνδέσεις στο διαδίκτυο. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι την παραμονή Χριστουγέννων του 2012 καταγράφηκαν 12 εκατομμύρια τηλεφωνικές συνομιλίες και περίπου έξι εκατομμύρια διαδικτυακές συνδέσεις.

  Σε ημέρες “αιχμής”, όπως η 7η Ιανουαρίου 2013, παρακολουθήθηκαν 60 εκατομμύρια συνομιλίες.

  Η αποκάλυψη του περιοδικού έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ευρώπη και οι σχέσεις με τις ΗΠΑ επιδεινώνεται καθώς μέρα με τη μέρα έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.