Σε τέσσερις μήνες 1200 νέοι και νέες κατατάχθηκαν στις δυνάμεις των ανταρτών του ΡΚΚ

Σε τέσσερις μήνες 1200 νέοι και νέες κατατάχθηκαν στις δυνάμεις των ανταρτών του ΡΚΚ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ταράφ, που υπογράφει ο HÜSEYİN ÖZAY από την Άγκυρα, που σημαίνει ότι οι πηγές του είναι ή οι κρατικές υπηρεσίες ή η ίδια η κυβέρνηση, στην έκθεση που συνέταξαν οι αρχές ασφαλείας και πληροφοριών για την πορεία του Κουρδικού από τότε που ο Οτσαλάν κήρυξε εκεχειρία (21 Μαρτίου), αναφέρεται ότι έχει σημειώσει εκρηκτική άνοδο ο αριθμός των νέων που κατατάχθηκαν στις τάξεις των ανταρτών το διάστημα αυτό!

Στην έκθεση αναφέρεται ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες 1200 νέοι και νέες από διάφορες περιοχές της Τουρκίας κατατάχθηκαν στις μονάδες των ανταρτών και από κει μεταφέρθηκαν στα κέντρα εκπαιδεύσεως του ΡΚΚ, που βρίσκονται κυρίως στο όρος Κανδήλι.

Η προσέλευση των νέων έγινε κυρίως από τις μητροπόλεις, όπως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή των Κούρδων νέων από διάφορες χώρες της Ευρώπης, που δεν συμπεριλαμβάνονται στα 1200 προαναφερθέντα άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.