ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Oργανώνουν αντεπίθεση οι ισλαμιστές στην Αίγυπτο

Oργανώνουν αντεπίθεση οι ισλαμιστές στην Αίγυπτο

Ισλαμιστική συμμαχία της οποίας ηγείται η Μουσουλμανική Αδελφότητα σχηματίστηκε άμεσα στην Αίγυπτο την επαύριο του στρατιωτικού κινήματος.

Μάλιστα κάλεσε τους Αιγύπτιους να διαδηλώσουν σε όλη τη χώρα αύριο Παρασκευή, εναντίον του στρατιωτικού κινήματος που “αποκεφάλισε” τον εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, καλώντας σε μια κινητοποίηση που ονόμασαν «Παρασκευή της Απόρριψης».

Η λεγόμενη Εθνική Συμμαχία Υποστήριξης της Νομιμότητας «καλεί τον αιγυπτιακό λαό να βγει στους δρόμους και να κινητοποιηθεί ειρηνικά» μετά τις προσευχές της Παρασκευής, «για να πει ‘Όχι’ στις συλλήψεις από το στρατό, ‘Όχι’ στο στρατιωτικό πραξικόπημα».

Το κάλεσμα αυτό δόθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου σε ένα τέμενος όπου οι υποστηρικτές του Μόρσι κάνουν καθιστική διαμαρτυρία από την περασμένη εβδομάδα. Την περιοχή έχει περικυκλώσει, με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και στρατιώτες ο στρατός από χθες, όταν προχώρησε στην ανατροπή του Μόρσι, αλλά δεν έχει κινηθεί για να απομακρύνει τους διαδηλωτές.

Εξάλλου η Αδελφότητα κατήγγειλε σήμερα την εγκατάσταση ενός «αστυνομικού κράτους» στην Αίγυπτο σε ανακοίνωσή της.

«Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι απορρίπτουν τον τρόμο του αστυνομικού κράτους που συνέλαβε φυσιογνωμίες της αδελφότητας και του κόμματος (Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, ο πολιτικός βραχίονας της αδελφότητας)», ανέφερε ανακοίνωση του ισλαμιστικού κινήματος.

Ακόμη, η Αδελφότητα κατήγγειλε ότι η κρατική εκτυπωτική εταιρία στην οποία τυπώνεται η εφημερίδα αλ Αχράμ και άλλα έντυπα αρνήθηκε να τυπώσει τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Ελευθερία και Δικαιοσύνη, που φέρει –ακριβώς– το όνομα του πολιτικού κόμματός της, γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως άλλη μια ένδειξη της πάταξης της πολιτικής δραστηριότητας του κινήματος μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα.

Δύο στελέχη της αλ Αχράμ αρνήθηκαν ότι γνωρίζουν κάτι.

«Δεν υφίσταται καμιά δικαστική απόφαση που να εμποδίζει την εκτύπωση της εφημερίδας μας, αυτό είναι παράνομο», τόνισε ο Ισλάμ Τάουφικ, ένα μέλος της επιτροπής του κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης αρμόδιο για τα μέσα ενημέρωσης, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Αυτό καταδεικνύει την περιστολή των ελευθεριών μετά το πραξικόπημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Λίγη ώρα αφού ο στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ανακοίνωσε το σχέδιο περί νέας πολιτικής μετάβασης στην Αίγυπτο, οι αρχές έκλεισαν τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς των ισλαμιστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.