ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

“Χαλάει” ο πρωθυπουργικός διορισμός του M.Mπαραντέϊ;

“Χαλάει” ο πρωθυπουργικός διορισμός του M.Mπαραντέϊ;

Σφοδρές αντιδράσεις συναντά από όλο το πολιτικό φάσμα ο διορισμός του φιλοαμερικανού Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ως πρωθυπουργού της Αιγύπτου. “Δεν έχει ακόμη επιλεγεί για τη θέση” μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, λίγες ώρες αφότου αξιωματούχοι, αλλά και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, είχαν αναφέρει ότι ο υποψήφιος πρωθυπουργός θα αναλάβει εντός των επομένων ωρών.

Η τοποθέτηση της κρατικής τηλεόρασης έρχεται κατόπιν της ανακοίνωσης της δεύτερης μεγαλύτερης ισλαμικής οργάνωσης της Αιγύπτου, η οποία, ενώ είχε υποστηρίξει αρχικά τον πολιτικό οδικό χάρτη του στρατού, που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, αντιτίθεται στην υποψηφιότητα του φιλελεύθερου Ελ Μπαραντέι.

Ταυτόχρονα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε δήλωση του εκπροσώπου της αιγυπτιακής προεδρίας ότι για τη θέση του πρωθυπουργού υπάρχουν αρκετές πιθανές επιλογές.

Το δεύτερο μεγαλύτερο ισλαμιστικό κόμμα της Αιγύπτου αλ Νουρ, το οποίο αρχικά είχε ταχθεί υπέρ του «οδικού χάρτη» που ανακοίνωσε ο στρατός ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές, αντιτάχθηκε τελικά στον διορισμό του Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι στη θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού, δήλωσε ένα ανώτερο στέλεχός του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αλ Νουρ, Άχμεντ Χαλίλ, δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση της κρατικής εφημερίδας Αλ Αχράμ πως το κόμμα πρόκειται να αποχωρήσει από την διαδικασία πολιτικής μετάβασης, εάν ο ΕλΜπαραντέι ορκιστεί όπως αναμενόταν να γίνει.

«Ο διορισμός του ΕλΜπαραντέι παραβιάσει τον οδικό χάρτη στον οποίο συμφώνησαν οι πολιτικές και εθνικές δυνάμεις με τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι», δήλωσε ο Χαλίλ στην Αλ Αχράμ, αναφερόμενος στον αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Αιγύπτου.

Νωρίτερα, ένα ανώτερο στέλεχος του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, του πολιτικού βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, είπε ότι αυτό επίσης «απορρίπτει» τον διορισμό του ΕλΜπαραντέι, που είπε πως «προκύπτει» από το στρατιωτικό πραξικόπημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.