ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στρατιωτική κηδεία για τον Λι Ρίγκμπι παρουσία Κάμερον

Στρατιωτική κηδεία για τον Λι Ρίγκμπι παρουσία Κάμερον

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε παρεκκλήσι του Μάντσεστερ για τη στρατιωτική κηδεία του βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι που δολοφονήθηκε στο προάστιο Γούλγουιτς του Λονδίνου στις 22 Μαΐου. Ανάμεσα σε αυτούς που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του στρατιώτη είναι ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.

Στη διάρκεια αγρυπνίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, η σορός του 25χρονου στρατιώτη φυλασσόταν από φρουρά του τάγματος στο οποίο υπηρετούσε. Η οικογένεια του στρατιώτη χειροκροτήθηκε προσερχόμενη στην εκκλησία. Τα μέλη της ευχαρίστησαν τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο για τη στήριξή τους.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί καλοί και γενναιόδωροι άνθρωποι εκεί έξω» είπε η σύζυγος του Φουσίλιερ Λι Ρίγκμπι, Ρεμπέκα. «Είναι φριχτό το γεγονός ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο για να διαπιστώσεις πόσο καλοί άνθρωποι υπάρχουν».

«Ο Λι θα ήθελε οι άνθρωποι να κάθονται και να μιλάνε για τις ευτυχισμένες ημέρες και τις ευτυχισμένες αναμνήσεις που έχουν από αυτόν και για τα πράγματα που έκανε και έλεγε. Ήταν γεμάτος ζωή» είπε η μητέρα του στρατιώτη.

Ο πατριός του, Ίαν Ρίγκμπι, δήλωσε ότι η σημερινή ημέρα «θα πρέπει να είναι ένας εορτασμός της ζωής του Λι και του τι σήμαινε για εμάς». Η τελετή ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο.

Για την άγρια δολοφονία έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στους Μάικλ Αμπεντολάγιο και Μάικλ Αμπεντοβάλε, νιγηριανής καταγωγής. Ο στρατιώτης παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο και κατόπιν δέχτηκε αλλεπάλληλες μαχαιριές από δύο άνδρες στη μέση του δρόμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.