Κηδεύτηκε ο αποκεφαλισθείς Βρετανός στρατιώτης

Κηδεύτηκε ο αποκεφαλισθείς Βρετανός στρατιώτης

Παρουσία του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και του Δημάρχου του Λονδίνου Μπορίς Τζόνσον, με στρατιωτικές τιμές και με δεκάδες χιλιάδες κόσμου να αποτίουν με το δικό τους τρόπο φόρο τιμής τελέστηκε η κηδεία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι, που είχε σφιαγιαστεί εν μέση οδό τον περασμένο Μάιο στην περιοχή Γούλγουιτς στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, από τους φανατικούς ισλαμιστές Μάικλ Αντεμπολάτζο και Μάικλ Αντεμποβάλε.

Η κηδεία του 25χρονου τυφεκιοφόρου, πατέρα ενός αγοριού 2 ετών, έλαβε χώρα στην εκκλησία Bury Parish Church στο Μάντσεστερ, σχεδόν δύο μήνες μετά το θάνατό του κι αφού προηγουμένως ολοκληρώθηκε ο προανακριτικός φάκελος για τη δολοφονία του και απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους δύο δράστες.

Η σορός του Λι Ρίγκμπι παρελήφθη από στρατιωτικό άγημα 40 ανδρών της μονάδας στην οποία υπηρετούσε, στην Ταξιαρχία του Βασιλικού Πεζικού (Royal Regiment of Fusiliers).

Καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής έως το ιερό ναό όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία χιλιάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί, χειροκροτώντας τη σορό, ενώ ακόμα και τώρα, ώρες μετά το πέρας της τελετής, πολίτες επιστρέφουν στον τόπο της τραγωδίας, αφήνοντας ακόμη μηνύματα, ιδιόχειρα σημειώματα και λουλούδια για να εκφράσουν την οδύνη τους για το χαμό του νεαρού στρατιώτη. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.