ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δαμασκός: 15 νεκροί από βομβαρδισμούς

Δαμασκός: 15 νεκροί από βομβαρδισμούς

  Τον θάνατο βρήκαν δεκαπέντε άνθρωποι σήμερα, τρίτη ημέρα του εορτασμού του Ραμαζανιού,  από βομβαρδισμούς στη Δαμασκό.

  «Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τρεις όλμους που έπεσαν στην οδό Βαγδάτης στο κέντρο της πόλης», κατά πάσα πιθανότατα προερχόμενοι από τις γραμμές των ανταρτών, την ίδια ώρα που «ένας μαζικός βομβαρδισμός» από τις κυβερνητικές δυνάμεις είχε ως συνέπεια να βρουν τον θάνατο εννέα νεκροί στο Καμπούν, στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

  Από τους βομβαρδισμούς τραυματίσθηκε ακόμη μεγάλος αριθμός πολιτών, ανέφερε η ίδια πηγή, χωρίς να προσθέτει συγκεκριμένο αριθμό.

  «Οι βομβαρδισμοί και οι συγκρούσεις δεν έχουν σταματήσει από το πρωΐ σήμερα στο Καμπούν», ανέφερε ακόμη το Παρατηρητήριο, που βασίζεται για τις πληροφορίες του σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών σε όλην την Συρία.

  Εδώ και μήνες οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν τους αντάρτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στα προάστια της πρωτεύουσας, χωρίς να το έχουν κατορθώσει έως σήμερα. Από την πλευρά τους, οι στασιαστές βάλλουν αδιακρίτως με όλμους κατά της πρωτεύουσας, ενώ οι ισλαμιστές μαχητές έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα μέσα στη Δαμασκό.

  Πιο βόρεια, τρεις στρατιώτες, τέσσερις αντάρτες και τέσσερις πολίτες βρήκαν τον θάνατο στην αλαουιτική κοινότητα Κουμάιρι, στην επαρχία της Χομς, κατά τη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις των στασιαστών, προσέθεσε το Παρατηρητήριο.

  Στα νότια, από βομβιστική επίθεση καταστράφηκε η τράπεζα αίματος στο γενικό νοσοκομείο της Ντεράα, η οποία ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.