ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

22 νεκροί από συμπλοκές ενόπλων και αστυνομικών

22 νεκροί από συμπλοκές ενόπλων και αστυνομικών

Ένοπλοι πραγματοποίησαν σειρά επιθέσεων εναντίον αστυνομικών σε έξι πόλεις της πολιτείας Μιτσοακάν του δυτικού Μεξικού προκαλώντας τον θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό 15, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Τον Μάιο η μεξικανική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να διατηρήσει χιλιάδες μέλη των ενόπλων δυνάμεων σε αυτή την πολιτεία, η οποία μαστίζεται από τη βία των καρτέλ των ναρκωτικών, μέχρις ότου επανέλθει η ειρήνη στην περιοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Ανχελ Οσόριο Τσονγκ είχε διοργανώσει τότε συνάντηση ανάμεσα στις εθνικές δυνάμεις ασφαλείας και τους τοπικούς άρχοντες στην πρωτεύουσα Μορέλια για να εξετάσουν το κύμα της εγκληματικότητας που έχει κάνει πολλές πόλεις να δημιουργούν ομάδες αυτοάμυνας. Περί τους 4.000 στρατιώτες και άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού όπως και 1.000 μέλη της ομοσπονδιακής αστυνομίας είχαν σταλεί στην πολιτεία εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ο Οσόριο Τσονγκ είχε δηλώσει ότι οι δυνάμεις αυτές θα φύγουν μόνο όταν οι συνθήκες ασφαλείας βελτιωθούν και η πολιτειακή κυβέρνηση στην Μιτσοακάν είναι σε θέση μόνη της να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η πολιτεία Μιτσοακάν ήταν η πρώτη στην οποία αναπτύχθηκαν δυνάμεις του στρατού όταν ο πρώην πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν αποφάσισε την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών στη χώρα για να πολεμήσει τα πανίσχυρα καρτέλ των ναρκωτικών το 2009.

Τα καρτέλ δραστηριοποιούνται εδώ και δεκαετίες στην πολιτεία αυτή καλλιεργώντας μαριχουάνα και παπαρούνα και παρασκευάζοντας συνθετικά ναρκωτικά σε αυτοσχέδια εργαστήρια πριν τα εξάγουν στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.