ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Με γενικευμένες κινητοποιήσεις απαντούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι

Με γενικευμένες κινητοποιήσεις απαντούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι

Οι ισλαμιστές που ζητούν την αποκατάσταση του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να διαδηλώσουν μαζικά την Παρασκευή εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στο «πραξικόπημα» που έκανε ο στρατός στην Αίγυπτο.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι με ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι θα οργανώσουν συγκεντρώσεις σε περίπου 30 τεμένη στο Κάιρο και σε όλη τη χώρα.

Νωρίτερα σήμερα ο αρχηγός του στρατού, στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, είχε καλέσει τους Αιγύπτιους να κατέβουν στους δρόμους την Παρασκευή, σε μια πανεθνική κινητοποίηση, προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους στις ένοπλες δυνάμεις που μάχονται την «τρομοκρατία».

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι καταδίκασαν αυτό το «ρητό κάλεσμα σε εμφύλιο πόλεμο», όπως το χαρακτήρισαν. «Η δήλωση του Σίσι είναι ένα κάλεσμα σε εμφύλιο πόλεμο», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι ο στρατηγός «φέρει πλήρως την ευθύνη για την αιματοχυσία».

Η ομιλία του Σίσι «θυμίζει εκείνην του Μπασάρ (σ.σ. του προέδρου της Συρίας) ο οποίος εξαπέλυσε πόλεμο εναντίον του συριακού λαού ζητώντας να του δόσουν μια παρόμοια εντολή», εκτιμά η οργάνωση.

«Καλώ όλους τους έντιμους Αιγύπτιους να κατέβουν την Παρασκευή στους δρόμους και να μου δώσουν την εντολή για να τελειώσουμε με τη βία και την τρομοκρατία», είχε δηλώσει ο στρατηγός κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής τελετής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.