ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιράκ: Ένοπλοι εκτέλεσαν 14 σιίτες οδηγούς

Ιράκ: Ένοπλοι εκτέλεσαν 14 σιίτες οδηγούς

Ακόμα ένα αιματηρό επεισόδιο στη διαδογματική βία που συγκλονίζει το Ιράκ τους τελευταίους μήνες. Ένοπλοι, που ενδέχεται να συνδέονται με την Αλ Κάιντα, σκότωσαν 14 σιίτες οδηγούς φορτηγών σε ένα σημείο ελέγχου, στο βόρειο Ιράκ.

Περίπου 40 άνδρες, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν στρατιωτικές στολές, έλεγξαν τις ταυτότητες των οδηγών και έβαλαν στο στόχαστρο τους σιίτες, αφού άφησαν να περάσουν οι σουνίτες, όπως υποστήριξε ο Σάλαλ Άμπντελ Μπάμπαν, τοπικός αξιωματούχος της πόλης Τουζ Χουρμάτου, κοντά στο Σουλεϊμάν Μπεκ όπου σημειώθηκε η επίθεση. Η ομάδα των ενόπλων, που αποτελείτο συνολικά από 150 άνδρες, έβαλε επίσης επί τρεις ώρες, με όλμους και ρουκέτες, εναντίον του Σουλεϊμάν Μπεκ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος.

Οι δράστες έστησαν το οδόφραγμα μόλις έπεσε η νύχτα, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από έναν κανονικό σταθμό ελέγχου των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. Εκείνη την ώρα πολλοί οδηγοί ξεκινούν τα δρομολόγιά τους καθώς αποφεύγουν να κυκλοφορούν την ημέρα λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Ορισμένα από τα φορτηγά, που μετέφεραν τσιμέντο από τη Σουλεϊμανίγια στην Βαγδάτη, εγκαταλείφθηκαν επί τόπου, όμως οι ένοπλοι έκλεψαν τα βυτιοφόρα που μετέφεραν καύσιμα.

Ο Άμπντελ Μπάμπαν υποστήριξε ότι οι εκτελεστές επέλεξαν τα θύματά τους με βάση το όνομα που αναγραφόταν στις ταυτότητές τους. Μολονότι στις ιρακινές ταυτότητες δεν αναγράφεται το θρήσκευμα, συχνά το όνομα δηλώνει την εθνότητα και το δόγμα του. Ένας από τους οδηγούς που απήχθη “αφέθηκε ελεύθερος μετά από πολλές ώρες, αφού οι απαγωγείς επαλήθευσαν ότι ήταν σουνίτης, όπως τους είχε δηλώσει”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η επίθεση στο Σουλεϊμάν Μπεκ σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την εντυπωσιακή απόδραση εκατοντάδων κρατουμένων –μεταξύ των οποίων και ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα– από τη φυλακή του Άμπου Γράιμπ, κοντά στη Βαγδάτη. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραπετών συνεχίζονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.