ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αίγυπτος: Ετοιμάζονται για «μάχη» Ισλαμιστές και στρατός

Αίγυπτος: Ετοιμάζονται για «μάχη» Ισλαμιστές και στρατός

«Ημέρα οργής» η σημερινή για την χώρα των Φαραώ με τους ισλαμιστές να βρίσκονται πλέον σε τροχιά ανοιχτής σύγκρουσης με τον πιο ισχυρό θεσμό της χώρας, τον στρατό.

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, με τις ΗΠΑ να παίρνουν πλέον αποστάσεις από τη νέα ηγεσία της χώρας παγώνοντας την προγραμματισμένη παράδοση μαχητικών F- 16 στο Κάιρο μετά το «τελεσίγραφο» του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, Αλ Σίσι, που προειδοποιεί τους Ισλαμιστές ότι αν δεν συμμορφωθούν, ο στρατός θα αναλάβει δράση.

Ο Aλ Σίσι έχει δώσει το σύνθημα για να ξεχυθούν σήμερα στους δρόμους οι πολίτες της χώρας στέλνοντας προειδοποιητικό μήνυμα στους Ισλαμιστές ότι είναι πανέτοιμος να λάβει οποιαδήποτε μέτρα για τους σταματήσει. Την ίδια ώρα, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, ετοιμάζεται  να δώσει και αυτή δυναμικό  «παρών» στις σημερινές διαδηλώσεις.  Αύριο το απόγευμα εκπνέει το τελεσίγραφο του ισχυρού άντρα της Αιγύπτου που απειλεί τους Ισλαμιστές ότι αν δεν ενταχθούν στο σώμα των Αιγυπτίων, θα υπάρξουν συνέπειες.  

   

Λίγο μετά την προσευχή της Παρασκευής , οι Ισλαμιστές – η Μουσουλμανική Αδελφότητα από τους κόλπους της οποίας προέρχεται ο έκπτωτος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι και το μεγαλύτερο σαλαφιστικό κόμμα, Αλ Νουρ – θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην νέα μεταβατική κυβέρνηση ζητώντας την επάνοδο του Μόρσι στην εξουσία.

      

Οι δύο πλευρές εμφανίζονται ανυποχώρητες και προειδοποιούν πως είναι έτοιμες να δώσουν αποφασιστική μάχη για το μέλλον της χώρας. Ο στρατηγός αλ Σίσι, πρωτεργάτης της στρατιωτικής επέμβασης, κάλεσε στην εμπρηστική του ομιλία το λαό να βγει στους δρόμους και να δώσει στον στρατό την «εντολή να πατάξει τη βία και την τρομοκρατία».

   

Οι τόνοι ανεβαίνουν και από το κίνημα «Ταμαρούντ», που πρωτοστάστησε στις  διαδηλώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την ανατροπή του Μόρσι: «Αύριο θα καθαρίσουμε την Αίγυπτο» ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος της ομάδας, λέγοντας – αναφερόμενος στους ισλαμιστές – πως «δεν θα αφήσουμε τους εξτρεμιστές να καταστρέψουν την επανάσταση».    

Από την πλευρά τους, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν στυλώσει τα… πόδια και προειδοποιούν πως η Αίγυπτος βρίσκεται  ένα βήμα πριν τον εμφύλιο.

Οι επικριτές του Μόρσι συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ενώ οι υποστηρικτές του πρώτου ισλαμιστή προέδρου της χώρας έχουν κατασκηνώσει σε πλατεία γύρω από το μεγάλο τζαμί του Καΐρου. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.