ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ταραχές και στο Πορτ Σάιντ

Ταραχές και στο Πορτ Σάιντ

Δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα στο Πορτ Σάιντ, στη βόρειο Αίγυπτο, ανάμεσα σε οπαδούς και αντιπάλους του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν μετά την κηδεία νεαρού υποστηρικτή του Μορσι, ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Οι αψιμαχίες εστιάσθηκαν στην μεγάλη αρτηρία κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, πυρά δέχθηκε μία κοπτική εκκλησία, ενώ την ίδια τύχη είχαν και όσα καταστήματα είχαν στις προθήκες τους φωτογραφίες του αρχηγού του στρατού στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως οι τραυματίες είναι δεκαπέντε, επικαλούμενα ιατρικές πηγές.

Μία από αυτές τις πηγές στο νοσοκομείο αλ Αμίρι επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως είδε «πέντε τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σε βαριά κατάσταση με πληγές από σφαίρες στον λαιμό και στο στήθος».

Η βία στην Αίγυπτο έχει κορυφωθεί έπειτα από την ανατροπή του Μόρσι. Χθες 72 οπαδοί του ανατραπέντος προέδρου σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης στο Κάιρο.

Συνολικά 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πολιτικές ταραχές σε όλη τη χώρα τον τελευταίο μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.