ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ένας στρατιωτικός νεκρός μετά από άγρια νύχτα στη Βεγγάζη

Ένας στρατιωτικός νεκρός μετά από άγρια νύχτα στη Βεγγάζη

Τουλάχιστον ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στις συγκρούσεις οι οποίες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς η βία συνεχίζεται στην περιοχή αυτή μετά τη δολοφονία ενός ακτιβιστή κατά των ισλαμιστών την περασμένη εβδομάδα.

Τα νέα επεισόδια βίας ξέσπασαν στη συνοικία Γκουέσα, ανάμεσα σε μια ομάδα ενόπλων και τις ειδικές δυνάμεις του στρατού, μερικές ώρες μετά τη σειρά εκρήξεων βομβών με στόχο κτίρια που χρησιμοποιεί το δικαστικό σώμα.

«Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις και μια άγνωστη ένοπλη ομάδα», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Χιτζάζι, ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας στη Βεγγάζη, μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Τουλάχιστον ένας στρατιώτης σκοτώθηκε. Οι ειδικές δυνάμεις έχουν πλέον ανακτήσει τον έλεγχο» της κατάστασης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη Βεγγάζη, εστία της εξέγερσης του 2011 εναντίον του Μουάμαρ Καντάφι, σημειώθηκαν μέσα στις τελευταίες τέσσερις ημέρες βομβιστικές επιθέσεις, δολοφονίες, βίαιες διαδηλώσεις και μια μαζική απόδραση κρατουμένων.

Η Βεγγάζη πλήττεται από ένα κύμα βίας από πέρυσι με πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων των υπηρεσιών ασφαλείας και ξένων στόχων, περιλαμβανομένης της επίθεσης εναντίον της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην οποία ο Αμερικανός πρεσβευτής και άλλοι τρεις Αμερικανοί είχαν χάσει τη ζωή τους.

Από τις χθεσινές εκρήξεις τραυματίστηκαν 43 άνθρωποι, σύμφωνα με το κρατικό λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων LANA, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργότερα για να καταγγείλουν τη βία.

Την Παρασκευή εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν επιτεθεί εναντίον των γραφείων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Βεγγάζη και στην Τρίπολη.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν μετά την δολοφονία ενός πολιτικού ακτιβιστή κι επικριτή της Αδελφότητας, του Αμπντελσαλέμ αλ Μοσμάρι, το βράδυ της Παρασκευής, ενώ έβγαινε από ένα τέμενος.

Ο Μοσμάρι ήταν ένας από τους πιο γνωστούς επικριτές της Αδελφότητας, το κόμμα που αποτελεί τον πολιτικό βραχίονα της οποίας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στο κοινοβούλιο, ενώ εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικές εκπομπές είχε επικρίνει επανειλημμένα την συνεχιζόμενη δράση των παραστρατιωτικών ομάδων στη Λιβύη.

Το Σάββατο, απέδρασαν 1.117 φυλακισμένοι από τη φυλακή Κουαφίγια, στα όρια της πόλης. Σύμφωνα με αξιωματούχους, σημειώθηκε επίθεση από ενόπλους έξω από τη φυλακή κι εξέγερση στο εσωτερικό. Την Κυριακή, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι περίπου οι 100 από τους δραπέτες συνελήφθησαν εκ νέου.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Άλι Ζάινταν είπε ότι θα προβεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προκειμένου αυτή να αντιμετωπίσει την κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» μετά το ξέσπασμα των πολλαπλών επεισοδίων βίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.