ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε «τεντωμένο σχοινί» η Αίγυπτος

Σε «τεντωμένο σχοινί» η Αίγυπτος

Προειδοποιήσεις προς τους υποστηρικτές του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι -που αυτή την ώρα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας- εξέδωσε το συμβούλιο Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου. Σύμφωνα με το συμβούλιο, οι δυνάμεις ασφαλείας θα δράσουν με «σθένος και αποφασιστικότητα»  εάν οι διαδηλωτές «υπερβούν τα δικαιώματά τους».

Το συμβούλιο κάλεσε τους διαδηλωτές να « διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν την άποψή τους ειρηνικά», αλλιώς « οι δυνάμεις ασφαλείας θα επέμβουν εάν η πορεία δεν ολοκληρωθεί ειρηνικά»

Από την πλευρά τους οι υποστηρικτές του Μόρσι κάλεσαν σε πορεία «ένα εκατομμύριο διαδηλωτές» αύριο, Τρίτη για να ζητήσουν την επιστροφή στην εξουσία του αποπεμφθέντος από τον στρατό αιγύπτιου προέδρου.

«Καλούμε αύριο σε πορεία ένα εκατομμύριο ανθρώπους υπό το σύνθημα “οι μάρτυρες του πραξικοπήματος”», αναφέρει συνασπισμός ισλαμικών οργανώσεων που πρόσκειται στον αποπεμφθέντα πρόεδρο.

Επιπλέον σε σχετική ανακοίνωση καλούνται οι υποστηρικτές του Μόρσι να πραγματοποιήσουν πορεία απόψε σε όλη την Αίγυπτο προς «τα διοικητικά κτίρια των δυνάμεων ασφαλείας για να καταδικάσουν τις εγκληματικές ενέργειες και την χρήση πραγματικών πυρών από το υπουργείο Εσωτερικών εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, οι αιματηρές συμπλοκές μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Μόρσι είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων πολιτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.