«Αφαιρέθηκα. Δεν ήξερα που βρισκόμουν», ισχυρίζεται ο μηχανοδηγός

«Αφαιρέθηκα. Δεν ήξερα που βρισκόμουν», ισχυρίζεται ο μηχανοδηγός

Ο Ισπανός μηχανοδηγός της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας, Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο, που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Ισπανία, ομολόγησε «αμέλεια».

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου ο Γκαρθόν Αμο είπε στον δικαστή του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, Λουίς Αλάεθ, ότι «αφαιρέθηκε», νομίζοντας πως κάνει «άλλη διαδρομή» από αυτή που είχε αναλάβει.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι βρισκόμουν σε αυτή τη γραμμή φρέναρα, αλλά ήταν πολύ αργά», φέρεται να δήλωσε ο 52χρονος μηχανοδηγός.

Αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει την κατάσταση του τρένου όπως και της σιδηροδρομικής γραμμής, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ήταν 190 χιλιόμετρα, ενώ το επιτρεπτό όριο στο σημείο Α Γκραντέιρα όπου σημειώθηκε η τραγωδία με τους 79 νεκρούς και τους 170 τραυματίες ήταν μόλις 80 χιλιόμετρα.

Στο μεταξύ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν εβδομαδιαία εμφάνιση στο δικαστήριο, παράδοση του διαβατηρίου του και απαγόρευση να οδηγήσει ξανά αμαξοστοιχία.

Καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές  – ο φορέας Renfe, η σιδηροδρομική εταιρεία ADIF και δύο ασφαλιστικές εταιρείες- δεν ζήτησαν τη φυλάκιση του Γκαρθόν εν αναμονή της δίκης, καθώς, όπως υποστήριξαν, δεν θεωρείται ύποπτος φυγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.