ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Οκτώ στρατιώτες νεκροί στην Τυνησία – Τριήμερο πένθος

Οκτώ στρατιώτες νεκροί στην Τυνησία – Τριήμερο πένθος

Οχτώ Τυνήσιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης που δέχτηκαν από ενόπλους στα σύνορα της χώρας με την Αλγερία, τη σφοδρότερη επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας που υπέστη η Τυνησία εδώ και πολλές δεκαετίες, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ο πρόεδρος της χώρας, Μονσέφ Μαρζούκ χαρακτήρισε την επίθεση ως «τρομοκρατική ενέργεια» και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Στο όρος όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, στην περιοχή Τζέμπελ Σαάμπι, ο στρατός επιχειρεί από τον Δεκέμβριο να εντοπίσει και να εξουδετερώσει μια ομάδα που φέρεται να συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

«Σε όλες τις χώρες του κόσμου, όταν ένα κράτος έρχεται αντιμέτωπο με τρομοκρατικές επιθέσεις, οι πολίτες έρχονται πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Κάτι τέτοιο δεν βλέπω να συμβαίνει στην Τυνησία. Το μόνο που βλέπω είναι ο διχασμός και το χάος», δήλωσε ο Μαρζούκι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος που απηύθυνε στον λαό της χώρας. «Καλώ όλους τους πολιτικούς, αυτή την ιστορική στιγμή, να σταθούν ενωμένοι για το έθνος», είπε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters κάτοικοι της πόλης αλ-Κασρίν δήλωσαν ότι χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους, κοντά στο σημείο της επίθεσης, ενώ πολλοί ήταν οι διαδηλωτές που ζητούσαν την ανατροπή της κυβέρνησης. Στην Τύνιδα, την πρωτεύουσα της χώρας, πάνω από 10.000 άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους, σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις.

«Η Τυνησία είναι ελεύθερη, έξω η τρομοκρατία, έξω ο Γανούσι», φώναζαν οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στον Ρασίντ Γανούσι, επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Ενάχντα. «Από τη στιγμή που αυτοί (Ενάχντα) ανέλαβαν την εξουσία, το μόνο που βλέπουμε να γίνεται είναι καταστροφές», δήλωσε στο Ρόιτερς ένας διαδηλωτής, ενώ φώναζε «Φύγετε, σας μισούμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.