Ελβετία: Νεκρός ο οδηγός της μίας αμαξοστοιχίας

Ελβετία: Νεκρός ο οδηγός της μίας αμαξοστοιχίας

Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός ενός από δύο τρένα που συγκρούστηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο Γκρανζ-πρε-Μαρνάν, στο καντόνι του Βο της Ελβετίας, στο οποίο τραυματίστηκαν 35 άτομα. Πέντε από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η σορός του οδηγού ανασύρθηκε τα ξημερώματα, αφού τα συνεργεία κατάφεραν ύστερα από ώρες να χωρίσουν τα δύο τρένα. Η αστυνομία θεωρεί πως είναι ακόμη να νωρίς για να καταλήξει στα αίτια του δυστυχήματος. Ο οδηγός της άλλης αμαξοστοιχίας διασώθηκε από τα συνεργεία και οι ελαφρά τραυματίες δέχθηκαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες από τη μεγάλη δύναμη των υπηρεσιών διάσωσης που κινητοποιήθηκε.

Οι αμαξοστοιχίες, η μία με προορισμό και η άλλη με αφετηρία τη Λωζάννη, κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση και αναμενόταν να συνατηθούν στο ύψος του σταθμού του Γκρανζ-πρε-Μαρνάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων που μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος.

Κατά τη σύγκρουση οι μπροστινές πλευρές των τρένων συνετρίβησαν και ορισμένα σημεία τους σφηνώθηκαν στην άλλη αμαξοστοιχία. Το δυστύχημα θυμίζει τη σύγκρουση δύο τρένων τον περασμένο Ιανουάριο έξω από τον σταθμό Νοϊχάουζεν αλ Ράινφαλ, στη βόρεια Ελβετία, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, με 25 ελαφρά τραυματίες. Τον Οκτώβριο του 2003 η σύγκρουση τρένων στη Ζυρίχη είχε προκαλέσει τον τραυματισμό 45 ανθρώπων.

Το δυστύχημα γίνεται μάλιστα μία ημέρα μετά το τροχαίο με πούλμαν την Κυριακή στη νότια Ιταλία, με 38 νεκρούς, και τη χειρότερη σιδηροδρομική καταστροφή των τελευταίων χρόνων στην Ισπανία στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα με 79 νεκρούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.