ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο βομβιστής του τουρκικού υπ. Δικαιοσύνης ένας εκ των συλληφθέντων στη Χίο

Ο βομβιστής του τουρκικού υπ. Δικαιοσύνης ένας εκ των συλληφθέντων στη Χίο

Δράστης της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης στην Άγκυρα, τον περασμένο Μάρτιο, είναι ο Χασάν Μπιμπέρ, ένας από τους τέσσερις, που προσήχθησαν στην Ελλάδα, καθώς επέβαιναν σε φουσκωτό και επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τις τουρκικές ακτές, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μουαμέρ Γκιουλέρ, και τόνισε πως θα κινηθεί η διαδικασία για την έκδοση των συλληφθέντων.

Ο Μ. Γκιουλέρ είπε ότι «στις 19 Μαρτίου 2013 είχαν γίνει δύο επιθέσεις, μία εναντίον των κεντρικών γραφείων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και μία εναντίον του υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχει εξακριβωθεί ότι ένας από τους τέσσερις που προσήχθησαν, ο Χασάν Μπιμπέρ, μέλος της οργάνωσης DHKP-C (Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκοαπελευθερωτικού Κόμματος) είναι ο δράστης της επίθεσης στο υπουργείο». Είπε, επίσης, ότι «προσήχθη άλλο ένα μέλος της ίδιας οργάνωσης, ενώ υπάρχουν και άλλα δύο άτομα που φέρουν γαλλική και βουλγαρική ταυτότητα, αλλά πιθανότατα είναι Τούρκοι».

Ο Τούρκος υπουργός τόνισε πως κατά τις έρευνες που πραγματοποίησε η ελληνική αστυνομία έχουν προσαχθεί άλλα δύο άτομα. Είπε επίσης ότι οι τουρκικές Αρχές διέθεταν πληροφορίες ότι ο Χασάν Μπιμπέρ ετοίμαζε νέο χτύπημα στην Τουρκία.

Ερωτηθείς για το αν θα ζητηθεί η έκδοση, ο Μ. Γκιουλέρ είπε ότι «θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αυτός», αφού «τίθεται θέμα εγκλήματος, που διαπράχθηκε στην Τουρκία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.