ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αμερικανοί και Νορβηγοί στρατιωτικοί θα επιθεωρήσουν τη Ρωσία

Αμερικανοί και Νορβηγοί στρατιωτικοί θα επιθεωρήσουν τη Ρωσία

Στρατιωτικοί επιθεωρητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νορβηγία πετούν πάνω από το Ρωσικό έδαφος, σε κοινή, ειδική αποστολή στα πλαίσια της διεθνούς Συνθήκης Open Skies, όπως δήλωσε ρώσος αξιωματούχος του Υπουργείου Αμυνας.

«Με ένα ειδικά εξοπλισμένο αεροσκάφος επιτήρησης, Boeing OC-135B, αμερικανοί και Νορβηγοί εμπειρογνώμονες θα πραγματοποιούν κοινές πτήσεις πάνω από την Ρωσία έως τις 10 Αυγούστου» δήλωσε χθες ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου και Μείωσης Πυρηνικού Κινδύνου, Σεργκέι Ρούσκοφ, προσθέτοντας πως στο αεροσκάφος θα επιβαίνουν και ρώσοι εμπειρογνώμονες που θα επιβλέπουν την επιτήρηση και τη μαγνητοσκόπηση.  

Σκοπός της συνθήκης Open Skies είναι η καθιέρωση ενός συστήματος υπερπτήσεως πάνω από τα εδάφη, χωρίς εξαιρέσεις, όλων των χωρών που την έχουν υπογράψει και η συλλογή πληροφοριών με τη χρήση συμφωνημένων συστημάτων παρατήρησης και φωτογράφισης. Η δημιουργία του καθεστώτος αυτού στοχεύει στη διαφάνεια σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες, συμβάλλει στη διευκόλυνση του ελέγχου συμμόρφωσης με υφισταμένες ή μελλοντικές συμφωνίες ελέγχου και μείωσης των εξοπλισμών και ενισχύει τη δυνατότητα πρόληψης συγκρούσεων.

Κάθε χώρα – μέλος της συνθήκης είναι υποχρεωμένη να δέχεται αριθμό πτήσεων παρατήρησης και φωτογράφισης, ενώ συγχρόνως έχει το δικαίωμα να εκτελεί ίσο αριθμό «ενεργητικών» πτήσεων παρατήρησης σε άλλες χώρες.

Η συνθήκη Open Skies έχει χαρακτήρα Μέτρου Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Υπογράφθηκε στο Ελσίνκι το 1992, τέθηκε σε ισχύ το 2002 και αριθμεί σήμερα 34 κράτη-μέλη. Η Ρωσία επικύρωσε τη συμφωνία τον Μάιο του 2001.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.