Τουλάχιστον εννέα νεκροί από έκρηξη σε προπύργιο της Χεζμπολάχ

Τουλάχιστον εννέα νεκροί από έκρηξη σε προπύργιο της Χεζμπολάχ

Iσχυρή έκρηξη συγκλόνισε περιοχή όπου βρίσκεται ένα κτιριακό συγκρότημα το οποίο χρησιμοποιεί η ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου στο νότιο τμήμα της Βηρυτού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Σύμφωνα με αυτόν τον αυτόπτη μάρτυρα τουλάχιστον πέντε κτίρια υπέστησαν τεράστιες ζημιές, ενώ πολλά αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή καταστράφηκαν.

Εργαζόμενοι σε υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέσυραν τουλάχιστον εννέα πτώματα μετά την ισχυρή έκρηξη ενώ πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για τουλάχιστον 30 τραυματίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Λιβάνου Μαρουάν Σαρμπέλ δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα αυτοκίνητο-βόμβα.

Η πολύ ισχυρή έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά η οποία καίει πολλά αυτοκίνητα κι έχει παγιδεύσει τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε ένα κοντινό κτίριο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τουλάχιστον πέντε κτίρια υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Η συνοικία Ρέουις, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, θεωρείται προπύργιο της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και το σιιτικό κίνημα πραγματοποιεί συχνά πορείες κι εκδηλώσεις εκεί.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός αλ Νουρ, ο οποίος πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, έκανε λόγο για μια έκρηξη τεράστιας ισχύος. Μέλη της Χεζμπολάχ απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στο σημείο, αφήνοντας να περνούν μόνο ασθενοφόρα.

Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα έπειτα από μια ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, σεΐχη Χασάν Νασράλα, με την οποία το κίνημα ανέλαβε την ευθύνη για μια ενέδρα εναντίον μιας περιπόλου των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο.

Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην ενέδρα αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.