ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κολομβία: Οι αρχές κατέσχεσαν 1,6 τόνο κοκαΐνης

Κολομβία: Οι αρχές κατέσχεσαν 1,6 τόνο κοκαΐνης

Οι ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας ανακοίνωσαν ότι κατέσχεσαν μια ποσότητα 1,6 τόνου κοκαΐνης, που ανέφεραν ότι ανήκει στην οργάνωση FARC.

Πέντε ελικόπτερα έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, στην περιοχή Ριοσούκιο, στην επαρχία Τσόκο, στα βορειοδυτικά της χώρας. Ο στρατός διευκρίνισε ότι κατά την διάρκεια της επιχείρησης που διεξήγαγε ανακάλυψε σε οικισμό ιθαγενών Εμπέρα Κάτιο μια ποσότητα 1.558 κιλών κοκαΐνης πολύ υψηλής καθαρότητας.

Το πολεμικό ναυτικό της Κολομβίας ανέφερε ότι τα ναρκωτικά ανήκαν στο 57ο Μέτωπο των FARC και προορίζονταν να μεταφερθούν στον Παναμά από τους ιθαγενείς πεζή, καθώς τα σύνορα βρίσκονται σε μικρή απόσταση.

Η ποσότητα κοκαΐνης αυτή υπολογίζεται ότι είχε αξία πώλησης στους τελικούς χρήστες που ανέρχεται σε τουλάχιστον 39 εκατ. δολάρια ΗΠΑ (29,4 εκατ. ευρώ), ανέφερε το πολεμικό ναυτικό της Κολομβίας.

Οι FARC, η μεγαλύτερη οργάνωση των αριστερών ανταρτών της Κολομβίας, θεωρείται ευρέως ότι χρηματοδοτεί την δράση της μέσω του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, κατηγορία που η ηγεσία της διαψεύδει.

Οι αντάρτες πολεμούν εναντίον της κυβέρνησης της Κολομβίας επί μισό αιώνα και πλέον. Οι δύο πλευρές διεξάγουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Αβάνα της Κούβας από το Νοέμβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.