ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

ΗΠΑ: Ευάλωτα σε επιθέσεις τα πυρηνικά εργοστάσια

ΗΠΑ: Ευάλωτα σε επιθέσεις τα πυρηνικά εργοστάσια

Τα αμερικανικά εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας δεν είναι επαρκώς προστατευμένα από απειλές–περιλαμβανομένης της κλοπής υλικού για την κατασκευή βόμβας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις με στόχο την τήξη του πυρηνικού αντιδραστήρα — αναφέρει έκθεση του πανεπιστημίου του Τέξας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, κανένας από τους 104 πυρηνικούς αντιδραστήρες για εμπορικούς σκοπούς ή τους τρεις για ερευνητικούς σκοπούς, που διαθέτει η χώρα, δεν είναι προστατευμένος απέναντι σε πιθανή επίθεση με πολλούς δράστες, όπως οι επιθέσεις που πραγματοποίησαν 19 αεροπειρατές την 11η Σεπτεμβρίου, αναφέρει σε έκθεσή της η επιτροπή Nuclear Proliferation Prevention Project (NPPP) του πανεπιστημίου του Τέξας.

Η Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή των ΗΠΑ (NRC) απαιτεί από τα πυρηνικά εργοστάσια να είναι προστατευμένα απέναντι σε πιθανές επιθέσεις από πέντε ή έξι δράστες, σύμφωνα με την έκθεση που τιτλοφορείται «Προστατεύοντας τις Αμερικανικές Πυρηνικές Εγκαταστάσεις από μία Τρομοκρατική Επίθεση».

Οι τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες στις ΗΠΑ που λειτουργούν για ερευνητικούς σκοπούς -περιλαμβανομένου ενός στο Γκέιτερσμπεργκ του Μαίριλαντ, που απέχει μόλις 39 χιλιόμετρα από τον Λευκό Οίκο – χρησιμοποιούν ως καύσιμο εμπλουτισμένο ουράνιο, το οποίο αν κλαπεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πυρηνικών όπλων, αναφέρει η έκθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.