ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ομπάμα: Καταλαβαίνω τις ανησυχίες για τις παρακολουθήσεις

Ομπάμα: Καταλαβαίνω  τις ανησυχίες για τις παρακολουθήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, ότι έχει εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν τα αμερικανικά προγράμματα παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών, την ύπαρξη των οποίων αποκάλυψε ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν. 

Ταυτοχρόνως ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι κατανοεί τις “δικαιολογημένες” ανησυχίες που εκφράζουν πολλοί συμπολίτες του για τις παρακολουθήσεις.

“Θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αυτά τα προγράμματα”, είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και η οποία μεταδόθηκε σήμερα το πρωί.

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι τα μέτρα προστασίας που θα διασφαλίζουν ότι τα προγράμματα παρακολούθησης δεν παραβιάζουν τη νομοθεσία θα πρέπει να βελτιωθούν καθώς η τεχνολογία κάνει άλματα. Η αμερικανική κυβέρνηση υποστήριζε ότι τα προγράμματα παρακολούθησης δεν κατασκόπευαν Αμερικανούς πολίτες, όμως έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας έδειξαν ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) ενδέχεται να υπέκλεπτε ακούσια έως και 56.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ετησίως από το 2008 μέχρι το 2011. Το δικαστήριο ευθύνη του οποίου είναι να εγκρίνει ή να απορρίπτει τις παρακολουθήσεις κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να έχει παραβιαστεί ο νόμος.

Ο Ομπάμα είπε ότι η ανακάλυψη του λάθους και το αίτημα του δικαστηρίου για βελτίωση των μέτρων ασφαλείας δείχνουν ότι το σύστημα επίβλεψης των προγραμμάτων αυτών λειτουργεί ικανοποιητικά. Παραδέχτηκε όμως ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. “Υπάρχουν δικαιολογημένες ανησυχίες ότι η τεχνολογία τρέχει τόσο γρήγορα που αναρωτιέται κανείς εάν σε κάποιο σημείο η τεχνολογία ξεπερνά τους ισχύοντες νόμους και τα εφαρμοζόμενα μέτρα προστασίας”, τόνισε.

Η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να υπερασπιστεί τα προγράμματα παρακολούθησης της NSA, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπίας και του έχει παραχωρηθεί άσυλο στη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.