ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλ Κάιντα: “Προετοίμαζε επίθεση στο Λονδίνο”

Αλ Κάιντα: “Προετοίμαζε επίθεση στο Λονδίνο”

Παρόμοια επίθεση με αυτή που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι προετοίμαζε η Αλ Κάιντα μεστόχο το Λονδίνο. Τα σχέδια της τρομοκρατικής οργάνωσης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από έγγραφο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του επικεφαλής της Αλ Κάιντα στην ανατολική Αφρική, Fazul Abdullah Mohammed, ο οποίος σκοτώθηκε από τον σομαλικό στρατό το 2011 στην επαρχία  Μογκαντίσου.

Το επίμαχο κείμενο βρισκόταν σε «φλασάκι» USB που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Fazul, το οποίο είχε γαζωθεί από τις σφαίρες του στρατού.

Το έγγραφο δημοσιεύθηκε σήμερα από την καναδική εφημερίδα « Toronto Star». Με τίτλο «Διεθνείς Δραστηριότητες» το άρθρο αποκαλύπτει μια σειρά από σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις τύπου Ναΐρόμπι, αλλά και μέλη που είχε καταρτίσει στην Αλ Κάιντα ο ίδιος ο Fazul.

Το σημαντικότερο χτύπημα ήταν αυτό που προετοίμαζε η οργάνωση ήταν στο Λονδίνο, καθώς -όπως αναφέρεται στο κείμενο- «ένα χτύπημα στο Λονδίνο θα είχε χαμηλό λειτουργικό κόστος και θα ήταν ένα πλήγμα για την εβραϊκή κοινότητα, χρησιμοποιώντας την τακτική των αδελφών μας στη Βομβάη» (αναφερόμενος στην επίθεση με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδα, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 166 ανθρώπων, το Νοέμβριο του 2008).

Μάλιστα ο συντάκτης του εγγράφου καλεί τα ένοπλα μέλη της οργάνωσης να κάνουν έφοδο στις περιοχές Golders Green και Stamford Hill, όπου «ζουν χιλιάδες Εβραίοι», ενώ στο στόχαστρό του είναι και το διάσημο ιδιωτικό σχολείο Eaton, τα πολυτελή ξενοδοχεία The Ritz και Dorchester, αλλά και επιχειρήσεις.

Εγχειρίδιο εκπαίδευσης για επίδοξους τρομοκράτες

Στο έγγραφο, το οποίο φέρει τον τίτλο «Γενική Σύνοψη της αποστολής», αναφέρεται επίσης ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύονται τα μέλη της οργάνωσης.

«Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να οδηγείται στο μαρτύριο, κατά προτίμηση στη Σομαλία, για δύο μήνες», ενώ στη συνέχεια του εγχειριδίου εκπαίδευσης προστίθεται: «Επίσης, καλό θα ήταν ο εθελοντής να μιλά καλά αγγλικά. Επίσης θα πρέπει να αντέχουν στην πίεση για να δούμε εάν θα αντισταθούν σε μια τέτοια κατάσταση. Θα δοκιμαστεί για να δούμε εάν είναι αρκετά έξυπνος για να πραγματοποιήσει αποστολές».

Μάλιστα περιγράφεται και το καθημερινό πρόγραμμα εκπαίδευσης κάθε υποψηφίου. Μία ώρα κάθε πρωί άθληση, σκοποβολή, μάχη σώμα με σώμα και χρήση όπλου, περιλαμβάνεται στο «μενού».

Ήθελε αιματοκύλισμα

Τα σχέδια για το «χτύπημα» στο Λονδίνο περιελάμβανε οδηγίες, οι οποίος βασίζονταν στο μακελειό του εμπορικού κέντρου στην Κένυα.

Ειδικότερα, αναφέρονται τα εξής: «Πρέπει να χτυπήσουμε το ξενοδοχείο (στη Βρετανία) όταν είναι γεμάτο. Να μεταφέρουμε καύσιμα για τους αδελφούς, ώστε να βάλουν φωτιά στους τρεις πρώτους ορόφους».

Η συνέχεια ανατριχιάζει: «Αυτοί που θα επιτεθούν να πηγαίνουν από δωμάτιο σε δωμάτιο, αρχής γενομένης με τα εστιατόρια και να ρίχνουν μολότοφ στους άπιστους. Άλλη επιλογή είναι να ενεργοποιήσει το συναγερμό πυρκαγιάς και όταν οι άνθρωποι συναθροίζονται, γαζώστε τους από σφαίρες και κάψτε τους».

Το κείμενο τελειώνει με τα εξής λόγια: «Αν ο Θεός μας θέλει να καλύψουμε όλα αυτά τα σημεία των έξι έως οκτώ εβδομάδων εντατικής εκπαίδευσης και καταφέρουμε το τελικό στάδιο, τότε θα είμαστε έτοιμοι για διεξαγωγή αποστολής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.