ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΟΗΕ: Άμεση καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου

ΟΗΕ: Άμεση καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου

Στην ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος για τον άμεση καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ-Ασαντ, προχώρησε τα ξημερώματα Σαββάτου στη Νέα Υόρκη το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η θετική ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας χαρακτηρίζεται ως μια σημαντική διεθνή διπλωματική επιτυχία καθώς είναι το πρώτο ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Σ.Α. από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία τον Μάρτιο του 2011.

«Το σημερινό ψήφισμα θα διασφαλίσει ότι η καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου θα πραγματοποιηθεί σύντομα και απόλυτη διαφάνεια», δήλωσε μετά την επιτυχή έκβαση της ψηφοφορίας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Επισήμανε δε πως πρόκειται για τα πρώτα ελπιδοφόρα νέα σχετικά με το συριακό ζήτημα εδώ και καιρό.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «νίκη» το ψήφισμα, την ώρα που αναμένεται να επιστρέψουν την ερχόμενη εβδομάδα οι επιθεωρητές στη Συρία, οι οποίοι θα εντοπίσουν και θα αρχίσουν την άμεση καταστροφή των χημικών.

Βέβαια, όπως έγινε γνωστό πριν τη ψηφοφορία αλλά και με τη λήξη της, αν το καθεστώς Ασαντ δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του θα επιβληθούν κυρώσεις.

Όπως, μάλιστα, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, θα υπάρξουν «συνέπειες» για τη Συρία, εάν δεν συμμορφωθεί με το ψήφισμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.