ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αφγανιστάν: Στις αφγανικές αρχές γερμανική βάση

Αφγανιστάν: Στις αφγανικές αρχές γερμανική βάση

Οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας μεταβίβασαν στον έλεγχο των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας τη βάση τους στη βόρεια επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν, έπειτα από μια 10ετή επιχείρηση εκεί.

Η Μπούντεσβερ σχεδιάζει να έχει απομακρύνει και τους τελευταίους άνδρες της από τη βάση αυτή έως τα τέλη του μηνός το αργότερο. Οι αφγανικές δυνάμεις στην Κουντούζ θα μπορούν πάντως να ζητούν την υποστήριξη της γερμανικής δύναμης 300 ανδρών η οποία στρατωνίζεται στην Μαζάρ ι Σαρίφ, την πρωτεύουσα της γειτονικής επαρχίας Μπαλχ.

Η αποστολή αυτή των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων σήμανε την πρώτη φορά που το πεζικό της Γερμανίας ενεπλάκη σε μάχες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ αναφέρθηκε στην αποστολή αυτή κάνοντας λόγο για μια «υπέρβαση, όχι μόνο για την Μπούντεσβερ, αλλά και για τη γερμανική κοινωνία».

Η επαρχία Κουντούζ είναι ο τόπος όπου η Μπούντεσβερ χρειάστηκε να μάθει πώς να πολεμάει, πρόσθεσε ο Ντε Μεζιέρ στην ομιλία του κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής, στην οποία παρέστη επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της απερχόμενης κυβέρνησης της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

Πηγή: ΑΠΕ 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.