ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Ανοιχτοί Ουρανοί» Πορτογαλίας και Ισπανίας για Ρώσους επιθεωρητές

«Ανοιχτοί Ουρανοί» Πορτογαλίας και Ισπανίας για  Ρώσους επιθεωρητές

Ρώσοι στρατιωτικοί επιθεωρητές θα αρχίσουν να παρακολουθούν πτήσεις πάνω από την Πορτογαλία και την Ισπανία, αρχής γενομένης τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της διεθνούς συνθήκης «Ανοιχτοί Ουρανοί», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Εμπειρογνώμονες από τη Ρωσία θα διαξάγουν πτήσεις με αεροσκάφος Tu-154M Lk-1 μεταξύ 7 και 11 Οκτωβρίου, το οποίο θα απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Λισαβόνας στην Πορτογαλία και από την αεροπορική βάση της Χετάφε στην Ισπανία.

Η συνθήκη «Ανοιχτοί Ουρανοί», η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2002, καθιέρωσε πτήσεις παρατήρησης πάνω από τα εδάφη των 34 μελών της για να προωθήσει τη διαφάνεια στα θέματα των στρατιωτικών δυνάμεων και δραστηριοτήτων. Αυτές θα είναι η 31η και η 32η πτήσεις που θα πραγματοποιήσουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί ελεγκτές πάνω από τα εδάφη των κρατών που έχουν υπογράψει τη συνθήκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε αεροσκάφος που πετά στο πλαίσιο της συμφωνίας «Ανοιχτοί Ουρανοί» είναι εφοδιασμένο με οπτικό, υπέρυθρο ραντάρ και αισθητήρες για τη συλλογή εικόνων, τις οποίες έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί με τα κράτη που συμμετέχουν στη συνθήκη.

Πηγή: RIA Novosti

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.