ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Σύριοι πρόσφυγες στο λιμάνι του Καλαί

Σύριοι πρόσφυγες στο λιμάνι του Καλαί

Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων από τη Συρία να βρίσκει προσωρινό καταφύγιο σε καταυλισμούς γειτονικών χωρών (Ιορδανία, Λίβανος, Τουρκία), ωστόσο υπάρχουν αρκετοί που ακολουθούν το δρομολόγιο προς την Ευρώπη, επιλέγοντας μεταξύ άλλων ως τελικό προορισμό τη Βρετανία.

Μια ομάδα 60 Σύρων προσφύγων βίωσε δύσκολες ώρες στο λιμάνι του Καλαί, περιμένοντας μάταια να περάσει απέναντι στη «Γηραιά Αλβιώνα». Τελικά, ύστερα από πιέσεις ακτιβιστικών οργανώσεων οι γαλλικές Αρχές αποφάσισαν την Παρασκευή να εξετάσουν το αίτημά τους για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Σύμφωνα με νεώτερες εκτιμήσεις της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ο αριθμός των κατοίκων στη Συρία που αναγκάστηκε να πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς έχει ξεπεράσει τα 2 εκατ. από τα μέσα Μαρτίου του 2011, όταν και ξέσπασε για πρώτη φορά το μαζικό κύμα αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του προέδρου, Bashar al-Assad. Από αυτούς, πάνω από το 50% είναι ανήλικοι, ενώ άλλα 4,25 εκατ. είναι εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της πολύπαθης χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.