ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ΗΠΑ προχωρούν στην ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας

Οι ΗΠΑ προχωρούν στην ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας

Η Ουάσινγκτον προχωρά κανονικά στο σχέδιο ανάπτυξης μιας αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ και του Ιράν έχουν βελτιωθεί, διαμηνύει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι, λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην Ιερουσαήλ.

      

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών,όπου χτες βρισκόταν στη Βαρσοβία και είχε συνάντηση με την πολωνική ηγεσία για «ζητήματα αμυντικής συνεργασίας αλλά και θέματα γενικού ενδιαφέροντος, όπως η κεντρική συνεισφορά της Πολωνίας στην προώθηση της δημοκρατίας και την αύξηση της επιρροής του ΝΑΤΟ, ξεκαθάρισε πως, ναι μεν έχει ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου της Ουάσινγκον με την Τεχεράνη, ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση δεν βάζει φρένο στα σχέδιο ανάπτυξης μιας αντιπυραυλικής ασπίδας στην Γηραιά Ηπειρο. 

     

Η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, με σκοπό να αντιμετωπιστεί πιθανή απειλή από το Ιράν, προβλέπει μέχρι το 2018 την ανάπτυξη 24 πυραύλων αναχαίτισης SM3 – ΙΙΑ στην Πολωνία και τη Ρουμανία.

Στο Ισραήλ, όπου βρίσκεται ήδη ο Τζον Κέρι, θα έχει συνομιλίες με τον ισραηλινό πρωθυπουργό και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την κατάσταση των συνομιλιών, οι οποίες κινδυνεύουν να φθάσουν ξανά σε τέλμα, εξαιτίας της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας.  

Οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν την συνέχιση των διαβουλεύσεων όσο ο ισραηλινός εποικισμός -τον οποίο επικρίνει η διεθνής κοινότητα- συνεχίζεται.

«Έρχομαι χωρίς ψευδαισθήσεις για τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και αποφασισμένος για να εργαστούμε» είπε ο Κέρι κατά την άφιξή του στην Ιερουσαλήμ. «Πιστεύουμε πως αυτό είναι δυνατόν, είναι καλό για όλους και μπορεί να επιτευχθεί» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Ας μην γελιόμαστε, το Ιράν δεν αποτελέι απειλή για κανέναν, οι Αμερικανοί την Ρωσία έχουν στόχο. Θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανή μια σύρραξη μαζί τους στο μέλλον διότι η αμερικανική ισχύς καταρρέει με ταχύτατους ρυθμούς, και προκειμένου να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της η Αμερική θα σκεφτεί σοβαρά την πρόκληση άμεσων συγκρούσεων με τους μεγαλύτερους αντιπάλους της, την Ρωσία και την Κίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.