ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πακιστάν: Ο επίδοξος δολοφόνος της Μαλάλα, νέος ηγέτης των Ταλιμπάν

Πακιστάν: Ο επίδοξος δολοφόνος της Μαλάλα, νέος ηγέτης των Ταλιμπάν

Λίγες ημέρες μετά το θάνατο του επικεφαλής των Πακιστανών Ταλιμπάν, Χακιμουλάχ Μεχσούντ, έπειτα από επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ο Μουλάχ Φαζλουλάχ ανέλαβε την ηγεσία της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Την επίθεση καταδίκασε στέλεχος της κυβέρνησης της χώρας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρόκεται για μία μεμονωμένη επίθεση αλλά για μία επίθεση εναντίον της διαδικασίας ειρήνευσης.

Μάλιστα, λέγεται πως οι Ταλιμπάν αναμένεται να εκδικηθούν για τον θάνατο του Μεχσούντ.

Στο μεταξύ, ο σκληροπυρηνικός Φαζλουλάχ, την ανάδειξη του οποίου υποδέχθηκαν οι σύντροφοί του με πυροβολισμούς στον αέρα, αναμένεται να εφαρμόσει με τον πιο σκληρό τρόπο τη σαρία.

Άλλωστε, στο παρελθόν μαζί με τους άνδρες του προχώρησαν σε εμπρησμούς σχολείων, καθώς και δημόσιο μαστίγωμα γυναικών.

Πέραν αυτών, ωστόσο, ο Φαζλουλάχ είναι ο άνδρας εκείνος που διέταξε την δολοφονία της μαθήτριας Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα των Ταλιμπάν, μετατράπηκε σε πραγματικό σύμβολο κατά της καταπίεσης των ισλαμιστών και υπέρ του δικαιώματος της εκπαίδευσης για τις γυναίκες στο Πακιστάν.

Από το 2012 που οι Ταλιμπάν πυροβόλησαν την Μαλάλα, η 16χρονη πλέον μαθήτρια ζει στη Μεγάλη Βρετανία και δίνει ομιλίες για την προώθηση του δικαιώματος στην εκπαίδευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.