Κοντά σε συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Κοντά σε συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Είναι πιθανό να συναφθεί μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πριν από την ολοκλήρωση των συνομιλιών μεταξύ της Τεχεράνης και της Ομάδας 5+1 που διεξάγονται στη Γενεύη, δήλωσε σήμερα ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Πιστεύω ότι είναι πιθανό να καταλήξουμε σε μια συνεννόηση ή μια συμφωνία πριν από την ολοκλήρωση των συζητήσεων, αύριο βράδυ», σημείωσε ο Ζαρίφ.

Πάντως ο ιρανός υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο το Ιράν να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου «στο σύνολό του». «Δεν θα υπάρξει αναστολή του εμπλουτισμού στο σύνολό του, όμως μπορούμε να απαντήσουμε σε διάφορα ερωτήματα που βρίσκονται στο τραπέζι», σημείωσε ο ίδιος.

Ο Ζαρίφ υπενθύμισε ότι το Ιράν, ικανοποιώντας το αίτημα της διεθνούς κοινότητας, ανέστειλε τον εμπλουτισμό ουρανίου το 2003 και το 2005 χωρίς να έχει «θετικά αποτελέσματα».

Στο μεταξύ «πρόοδοι σημειώνονται» στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Οι έξι χώρες ,ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία, ξεκίνησαν τον νέο γύρο των διαπραγματεύσεων με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα σήμερα.

«Σημειώνονται πρόοδοι. Η εκπρόσωπος Άστον θα συναντηθεί με τον (ιρανό) υπουργό (Εξωτερικών, Μοχαμάντ) Ζαρίφ αύριο το πρωί ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για να επεξεργαστούν κάποια θέματα», δήλωσε ο Μάικλ Μαν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι διπλωμάτες από τις έξι χώρες θα συναντηθούν νωρίς αύριο Παρασκευή το πρωί για να προετοιμάσουν τις συνομιλίες της Άστον με τον Ζαρίφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.