ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνεχίζεται η αύξηση της εγκληματικότητας στη Λ. Αμερική

Συνεχίζεται η αύξηση της εγκληματικότητας στη Λ. Αμερική

Η Λατινική Αμερική είναι η μόνη περιφέρεια του πλανήτη όπου ο αριθμός των ανθρωποκτονιών αυξήθηκε από το 2000 ως το 2010, με πάνω από 1 εκατομμύριο νεκρούς μέσα σε μια δεκαετία, σύμφωνα με μια έκθεση η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Από το 2000 ως το 2010, το ποσοστό των ανθρωποκτονιών στην περιφέρεια αυξήθηκε κατά 11%, όταν στην πλειονότητα των άλλων περιοχών του κόσμου το ποσοστό αυτό κατέγραφε πτώση ή σταθεροποιούνταν. Μέσα σε μία δεκαετία πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσωπα σκοτώθηκαν στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική συνεπεία εγκληματικών ενεργειών», σύμφωνα με το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (PNUD).

Αυτή «η επιδημία της βίας, που συνοδεύτηκε από την αύξηση και την εξάπλωση των εγκληματικών ενεργειών, καθώς και η κλιμάκωση του αισθήματος του φόβου μεταξύ των πολιτών» καταγράφηκε παρά το γεγονός ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν «σήμερα οικονομίες πιο ισχυρές, με λιγότερη φτώχεια» και παρότι η «δημοκρατία» σε αυτές είναι πλέον «πιο ανεπτυγμένη», σημειώνεται στην έκθεση.

«Μέσα στην τελευταία δεκαετία η Λατινική Αμερική υπήρξε το θέατρο δύο μεγάλων μεγεθύνσεων: αυτή της οικονομίας και αυτή της εγκληματικότητας», σημειώνεται στο κείμενο των 285 σελίδων, η οποία αποπειράται να δώσει ένα πανόραμα της κατάστασης όσον αφορά την ασφάλεια σε 18 χώρες, από το Μεξικό ως την Αργεντινή, περνώντας κι από την Δομινικανή Δημοκρατία.

Βάσει των δεδομένων που συλλέχθηκαν από την υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ, σε 11 χώρες (Βενεζουέλα, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Δομινικανή Δημοκρατία, Ισημερινός, Κολομβία, Μεξικό, Ονδούρα, Σαλβαδόρ, Παναμάς, Παραγουάη) καταγράφεται «υψηλό επίπεδο» δολοφονιών, με ποσοστά τα οποία υπερβαίνουν τις 10 ανά 100.000 κατοίκους.

Ένα ποσοστό τέτοιας τάξεως θεωρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) του ΟΗΕ ανάλογο με μια «επιδημία».

Σε χαμηλότερα επίπεδα βρίσκονται οι ανθρωποκτονίες στις υπόλοιπες επτά χώρες που συμπεριελήφθησαν στην μελέτη (Αργεντινή, Βολιβία, Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα, Ουρουγουάη, Περού, Χιλή).

Η αύξηση της εγκληματικότητας στη Λατινική Αμερική πάνω απ’ όλες τις ομάδες του πληθυσμού αφορά «τους νέους από 15 ως 25 ετών οι οποίοι δεν εργάζονται και δεν σπουδάζουν», αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης αυτής στη Νέα Υόρκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.