ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σταματά τον εποικισμό της Γάζας το Ισραήλ

Σταματά τον εποικισμό της Γάζας το Ισραήλ

Υπό τις έντονες πιέσεις της διεθνούς κοινότητας, κυρίως όμως της Ουάσινγκτον, το Ισραήλ υπαναχωρεί από το σχέδιό του για επέκταση του εποικισμού με 24 χιλιάδες νέες κατοικίες σε Δυτική Όχθη και Ιερουσαλήμ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου, κάλεσε τον υπουργό Στέγασης να «επανεξετάσει» το σχέδιο, το οποίο θα έριχνε δυναμίτη στις ήδη τελματωμένες συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους. Ο Νετανιάχου υπογράμμισε ότι η επέκταση του σχεδίου προκάλεσε «περιττή  ένταση» στη διεθνή κοινότητα, η οποία, όπως σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, απειλούσε την εκστρατεία του Ισραήλ στη διεθνή κοινότητα για άτεγκτη στάση απέναντι στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Η υπαναχώρηση του Τελ Αβίβ έγινε μετά την αντίδραση των ΗΠΑ στην απόφαση για εκτεταμένη ανέγερση κατοικιών στις δύο περιοχές. Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε αιφνιδιασμένη κι έσπευσε να ζητήσει εξηγήσεις.

Από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι είχαν διαμηνύσει πως, εφαρμογή του σχεδίου θα σημάνει το τέλος των διαπραγματεύσεων με τους Ισραηλινούς, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παλαιστινιακής ομάδας των διαπραγματεύσεων. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής των Παλαιστινίων, Μαχμούτ Αμπάς, συγκάλεσε έκτακτη κυβερνητική συνεδρίαση.   

Αξίζει να σημεωθεί ότι, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι έχουν επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπειτα από επιμονή της Ουάσινγκτον. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει επενδύσει σημαντικά στις συνομιλίες, κατά τις οποίες όμως το πρόγραμμα εποικισμού έχει αποδειχθεί το βασικότερο εμπόδιο. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.