ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εγγυήσεις από το Ιράν για τα πυρηνικά ζητούν Ολάντ και Ομπάμα

Εγγυήσεις από το Ιράν για τα πυρηνικά ζητούν Ολάντ και Ομπάμα

Αποφασισμένοι να ζητήσουν και να λάβουν εγγυήσεις από το Ιράν, ότι δεν θα επιδιώξει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, είναι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την κοινή τους αποφασιστικότητα να λάβουν από το Ιράν κάθε εγγύηση ότι αποκηρύσσει οριστικά το στρατιωτικό πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Υπό αυτό το πρίσμα επαναβεβαίωσαν την πλήρη υποστήριξή τους στο κείμενο στο οποίο συμφώνησε η Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) στις 9 Νοεμβρίου και το οποίο αποτελεί τη βάση για μια σοβαρή, ισχυρή και αξιόπιστη συμφωνία. Πλέον εναπόκειται στο Ιράν να δώσει μια θετική απάντηση», προσθέτει η ανακοίνωση των Ηλυσίων, η οποία εκδόθηκε μετά την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με δυτικές διπλωματικές πηγές, μόνο μερικές διατυπώσεις στο κείμενο που συμφωνήθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από τις έξι δυνάμεις δεν έχουν γίνει δεκτές από την ιρανική πλευρά.

Η αδυναμία του Ιράν να επικυρώσει τις διατυπώσεις αυτές οδήγησε στην διακοπή των συζητήσεων οι οποίες αναμένεται να επαναληφθούν στις 20 Νοεμβρίου στη Γενεύη, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.