Ινδία: Τουλάχιστον 23 νεκροί από πυρκαγιά σε τρένο (vid)

Ινδία: Τουλάχιστον 23 νεκροί από πυρκαγιά σε τρένο (vid)

Nέα τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Ινδία! Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 01.30 ώρα Ελλάδος σήμερα σε κλιματιζόμενο βαγόνι ταχείας αμαξοστοιχίας, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Μπανγκαλόρ – Ναντέντ, μετέδωσαν τα δίκτυα NDTV και Times Now. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο βαγόνι το οποίο κάηκε ολοσχερώς. Δώδεκα ακόμη επιβάτες τραυματίστηκαν, ενώ άλλοι πήδησαν από την οροφή για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η αμαξοστοιχία που είχε αναχωρήσει από τη Μπανγκαλόρ κινείτο με χαμηλή ταχύτητα και αρκετοί επιβάτες κατάφεραν να πηδήσουν από το βαγόνι.

«Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε ασφυξία, καθώς και άλλα βαγόνια της αμαξοστοιχίας είχαν γεμίσει από πυκνό μαύρο καπνό», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Σιδηροδρόμων Σ. Γκούπτα. Σε δήλωσή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ εξέφρασε την «οδύνη του μετά τις ανθρώπινες απώλειες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο κρατίδιο Άντρα Πραντές».

«Ο πρωθυπουργός ζητεί από τις σιδηροδρομικές αρχές και από την κυβέρνηση του κρατιδίου αυτού να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια σε τραυματίες κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής πρώτων βοηθειών» πρόσθεσε στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο υπουργός σιδηροδρομικών μεταφορών έθεσε σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή για τις οικογένειες που ζητούν πληροφορίες για οικείους τους οι οποίοι ενδεχομένως βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.