ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ενισχύει τις δυνάμεις της στην Αρμενία η Ρωσία

Ενισχύει τις δυνάμεις της στην Αρμενία η Ρωσία

Ένα νέο σμήνος  επιθετικών ελικοπτέρων σχημάτισε ο ρωσικός Στρατός προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις του στην Αρμενία και στην αεροπορική βάση του Erebuni, ανακοίνωσε η υπηρεσία πληροφοριών της νότιας στρατιωτικής διοίκησης. Η 3624η  αεροπορική βάση που διατηρεί η Ρωσία στο αεροδρόμιο Erebuni στην πρωτεύουσα Ερεβάν φιλοξενεί σήμερα την  16 αεροσκάφη MiG-29 τα οποία επιχειρούν βάσει συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ κρατών μελών της κοινοπολιτείας ανεξάρτητων κρατών.

Το ρωσικό αεροπορικό απόσπασμα πρόκειται να ενισχυθεί με επιθετικά ελικόπτερα Mi-24P, καθώς και μεταφορικά εξοπλισμένα Mi-8MT και  Mi-8SMV τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για υποστήριξη και μεταφορά στρατευμάτων τα οποία είναι ανεπτυγμένα στην Αρμενία», αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της νότιας στρατιωτικής διοίκησης.

Το Mi-24P (Hind-F) είναι μια έκδοση του γνωστού επιθετικού ελικοπτέρου Mi-24 και φέρει ως οπλισμό ένα πυροβόλο των 30 χλστ. GSh-30K ενώ το Mi-8SMV εκτός ρόλο μεταφοράς πραγματοποιεί και αποστολές εναέριας πλατφόρμας ηλεκτρονικής προστασίας μέσω του συστήματος “Smalta-V” με έμφαση στην προστασία των άλλων εναέριων μέσων από αντιαεροπορικά συστήματα.

Τα ελικόπτερα πρόκειται να αναπτυχθούν στην Αρμενία εντός του 2014. Όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας το ρωσικό σμήνος θα περιλαμβάνει 18 συνολικά ελικόπτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.