ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βρετανία: Συλλήψεις υπόπτων για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων

Βρετανία: Συλλήψεις υπόπτων για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων

Δύο Βρετανοί πολίτες οδηγούνται σε δικαστήριο του Λονδίνου κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με τη Συρία και σκοπό τις τρομοκρατικές ενέργειες, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ συνελήφθη ένας ακόμη για τον οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών επίσης στη Συρία.

Ο Γιουσούφ Αχμέντ και ο Μοχάμεντ Σαουάρ, 21ετών και οι δύο, από το Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας, αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου το Σάββατο. Όπως ανέφερε η αστυνομία του Γουέστ Μίντλαντ στο Twitter, οι ύποπτοι «κατηγορούνται για την οργάνωση ενός ταξιδιού στη Συρία για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι η υπόθεση των δυο που θα οδηγηθούν στο δικαστήριο δεν έχει άμεση σχέση με τη σύλληψη το απόγευμα της Παρασκευής ένας άλλου νεαρού επίσης από το Μπέρμιγχαμ. Ο άντρας ηλικίας και αυτός 21 ετών, είναι ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατικό στρατόπεδο στη Συρία και συνελήφθη αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη.

Η βρετανική αστυνομία κατά τα τελευταία τρία χρόνια έχει συλλάβει αρκετούς με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να συμμετάσχουν σε ομάδες τζιχαντιστών στη Συρία. Ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε το Σάββατο ότι «εκατοντάδες» Βρετανών πιστεύεται ότι έχουν μεταβεί στη Συρία για τρομοκρατικούς σκοπούς και ότι η αστυνομία κάνει το καλύτερο δυνατό για να ελέγξει την κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.