ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

20 πρόσφυγες σκοτώθηκαν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

20 πρόσφυγες σκοτώθηκαν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Σήμερα, τουλάχιστον 23 άμαχοι μουσουλμάνοι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά σκοτώθηκαν, ενώ περίπου 20 τραυματίστηκαν όταν η αυτοκινητοπομπή τους δέχτηκε επίθεση κοντά στο Μπουάρ, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας με το Καμερούν, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση “Σώστε τα παιδιά”.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή οι άμαχοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις ταραχές στη χώρα και σκόπευαν να αναζητήσουν καταφύγιο κατά πάσα πιθανότητα στο Καμερούν. Ο εκπρόσωπός της στο Μπαγκουί, Μάικ Μακάσκερ, είπε ότι τα οχήματα στα οποία επέβαιναν δέχτηκαν επίθεση με χειροβομβίδες.

“Η επίθεση αυτή αποδεικνύει για άλλη μία φορά πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά και οι γυναίκες. Είναι απαράδεκτο”, είπε ο Μακάσκερ.

Σε πολλές κοινότητες τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται βίαια επεισόδια. Οι επαρχιακές περιοχές της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας δεν ελέγχονται από κανέναν καθώς η διεθνής Αφρικανική Δύναμη (Misca) και οι Γάλλοι στρατιώτες της επιχείρησης Sangaris έχουν αναπτυχθεί κυρίως στην πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί πάντως ότι η Misca έχει αναπτύξει μια μονάδα της, αποτελούμενη από Γκαμπονέζους και Καμερουνέζους στρατιώτες, στο Μπουάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.