ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Μόνο για να διώξουν τον Άσαντ πάνε οι ισλαμιστές στη Γενεύη 2

Μόνο για να διώξουν τον Άσαντ πάνε οι ισλαμιστές στη Γενεύη 2

Ο επικεφαλής του Συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, δηλαδή των σουνιτών ισλαμιστών, ο Άχμαντ Τζάρμπα δήλωσε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη ότι η αντιπολίτευση θα συμμετάσχει στην ειρηνευτική διάσκεψη “Γενεύη 2” με μοναδικό στόχο την απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία.

“Οι διαπραγματεύσεις της Γενεύης 2 έχουν ως μοναδικό στόχο να δικαιώσουν την επανάσταση (…) και πάνω απ’ όλα να στερήσουν από τον χασάπη (σ.σ. τον πρόεδρο Άσαντ) όλες τις εξουσίες του”, είπε ο Τζάρμπα.

Ο επικεφαλής της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Άσαντ και την κυβέρνησή του για “κρατική τρομοκρατία” τονίζοντας ότι το καθεστώς ευθύνεται για την παρουσία στη Συρία των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Προειδοποίησε επίσης ότι η συμμετοχή της αντιπολίτευσης στη διάσκεψη δεν σηματοδοτεί το τέλος των επιχειρήσεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ.

“Θα κρατάμε κλάδο ελαίας και όπλα μέχρι τη νίκη”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τζάρμπα χαρακτήρισε “σφαγή του αιώνα” τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Συρία που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 130.000 ανθρώπους μέσα σε τρία χρόνια.

Ένα μέλος του Συνασπισμού, ο Μούνζερ Ακμπίκ, είπε από την πλευρά του ότι μέσα στις επόμενες 24 ώρες θα συγκροτηθεί η αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Ελβετία και θα περιλαμβάνει διπλωμάτες, πολιτικούς, νομικούς και εκπροσώπους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Νωρίτερα, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, στρατηγός Σελίμ Ιντρίς είχε κάνει έκκληση για “ειρηνική επίλυση” της σύγκρουσης και ζήτησε από τους πολιτικούς που θα μετάσχουν στη “Γενεύη 2” να εργαστούν για την αποχώρηση του Άσαντ. “Ζητάμε από τους αδελφούς που θα πάνε στη Γενεύη 2 να παραμείνουν αφοσιωμένοι στους σκοπούς της επανάστασης”, τόνισε.

Μεταξύ των σκοπών αυτών είναι “η απομάκρυνση του εγκληματία Άσαντ και της κλίκας του ώστε να μην παίζουν κανένα ρόλο στο μέλλον της Συρίας” καθώς και η απομάκρυνση όλων των αξιωματικών του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας που ευθύνονται για θανάτους αμάχων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.