Ουκρανία: Ένοπλοι ταραξίες επιχείρησαν κατάληψη στο υπουργείο Ενέργειας

Ουκρανία: Ένοπλοι ταραξίες επιχείρησαν κατάληψη στο υπουργείο Ενέργειας

Περίπου 100 Ουκρανοί ταραξίες και μάλιστα ένοπλοι, υποκινούμενοι από μυστικούς πράκτορες της Δύσης, επιχείρησαν σήμερα να καταλάβουν το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Ενέργειας στο κέντρο του Κιέβου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Εντουαρντ Σταβίτσκι, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. 

«Έγινε απόπειρα κατάληψης του κτιρίου. Περίπου 100 ένοπλοι(!) διαδηλωτές εισέβαλαν (στο κτήριο). Τους συνάντησα και τους είπα ότι αν δεν εγκατέλειπαν ειρηνικά το κτίριο τότε θα κατέρρεε ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο υπουργός.

Ο ίδιος είπε ότι οι ταραξίες εγκατέλειψαν το κτήριο, αλλά όπως ενημερώθηκε παρέμειναν έξω από αυτό και εμποδίζουν την είσοδο.  «Αυτό που συμβαίνει είναι μία ευθεία απειλή προς ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας», είπε ο Σταβίτσκι.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός μεγιστάνας Ρινάτ Αχμέτοφ – ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα και υποστηρικτής του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς – καταδίκασε την προσφυγή στη βία και δήλωσε ότι η μοναδική λύση για την έξοδο από την κρίση είναι οι διαπραγματεύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.