ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ξεκίνησε η ρωσο-κινεζική άσκηση στη Μεσόγειο

Ξεκίνησε η ρωσο-κινεζική άσκηση στη Μεσόγειο

Η κοινή ρωσο-κινεζική ναυτική άσκηση, η πρώτη στην παγκόσμια Ιστορία, ξεκίνησε σήμερα στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπως ήταν προγραμματισμένο και είχε ενημερώσει σχετικά το defencenet.gr από την αρχή της εβδομάδας.

Υπάρχει μάλιστα η πιθανότητα, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί όμως κάτι τέτοιο ακόμα, οι ασκήσεις που ξεκίνησαν σήμερα να επεκταθούν εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ και, σε ότι αφορά το αεροναυτικό σκέλος τους, εντός του FIR Αθηνών νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Στην άσκηση πρωτοστατούν το ρωσικό πυρηνοκίνητο καταδρομικό, και ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Βόρειας Θάλασσας, «Μέγας Πέτρος» – Pyotr Veliky και η κινέζικη φρεγάτα (571) Yancheng, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε αρχικά ανακοινώσει ότι, η κοινή ναυτική άσκηση διεξάγεται με σκοπό την αντιμετώπιση τρομοκρατών όπως επίσης και ασκήσεις διάσωσης ναυτικών που κινδυνεύουν”.

Αυτή ήταν μία καλή πρόφαση πριν ξεκινήσει η άσκηση, αφού τα πλοία που εμπλέκονται στις ασκήσεις κάθε άλλο προσφέρονται για “κυνήγι τρομοκρατών”. Μάλλον για “κυνήγι ΝΑΤΟϊκών” προσφέρονται.

Και αυτό ακριβώς επιβεβαιώθηκε σήμερα, αφού οι ασκήσεις που ανακοίνωσαν οι Ρώσοι σήμερα, αφορούν καθαρά πολεμικούς ελιγμούς!

Για την ακρίβεια ανακοινώθηκε, ότι οι ρωσικοί και κινεζικοί ναυτικοί σχηματισμοί πολεμικών πλοίων και συνοδευτικών ταχύπλοων, που συμμετέχουν στην άσκηση, εξασκούνται σε συνεργασία ελιγμών, συνεργασία αεράμυνας, καθώς και προσγειώσεις των ελικοπτέρων του ναυτικού σε πλοία των διαφορετικών χωρών!

Επιπλέον το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνησε, ότι η άσκηση επικεντρώνεται στην «αύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής συμβατότητας μεταξύ ρωσικών και κινεζικών στρατιωτικών πλοίων κατά τη διάρκεια των κοινών δράσεων στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου».

Τέλος υπενθυμίζεται ότι, τα ρωσικά και κινέζικα πολεμικά πλοία έχουν ήδη αρχίσει να συνεργάζονται στην περιοχή από τις 7 Ιανουαρίου, για να εξασφαλιστεί η ομαλή μεταφορά των χημικών όπλων της Συρίας.

Το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος», το οποίο ηγείται της ρωσικής αρμάδας, έχει την μεγαλύτερη ισχύ πυρός που έχει πλοίο στον πλανήτη πλην των αεροπλανοφόρων, ενώ και η κινεζική φρεγάτα (571) Yancheng έχει εκτόπισμα 4.053 τ. και βαρύ εξοπλισμό μέχρι και με βλήματα cruise κατά χερσαίων στόχων. Αυτά είναι πλοία για πόλεμο όχι για “αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις”.

Το καταδρομικό «Μέγας Πέτρος»

Η κινεζική φρεγάτα Yancheng

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.