ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Xάος στη Λιβύη: 154 νεκροί σε συγκρούσεις

Xάος στη Λιβύη: 154 νεκροί σε συγκρούσεις

Μετά την απαγωγή πέντε διπλωματών, οι αρχές της Αιγύπτου απομάκρυναν το διπλωματικό προσωπικό τους χθες από την πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, και από το προξενείο της χώρας στη Βεγγάζη προληπτικά, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων LANA, ένας Αιγύπτιος διπλωμάτης και τέσσερις εργαζόμενοι στην αιγυπτιακή πρεσβεία στην Τρίπολη έγινε γνωστό ότι απήχθησαν μία ημέρα μετά την απαγωγή ενός διπλωματικού ακολούθου.

Οι πέντε απαγωγές των Αιγυπτίων διπλωματών μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες αποτελούν ακόμα μία ένδειξη του χάους που επικρατεί στη Λιβύη, όπου οι παραστρατιωτικές ομάδες επιβάλλουν τον δικό τους νόμο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σάλαχ αλ Μαργάνι ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε επαφή με τους απαγωγείς και ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να επιτύχει την απελευθέρωσή τους.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης από καμία οργάνωση για τις απαγωγές των διπλωματών μέχρι στιγμής.

Στο νότιο και στο δυτικό τμήμα της χώρας, οι συγκρούσεις μεταξύ μελών φυλών στις οποίες εμπλέκονται και φερόμενοι ως υποστηρικτές του παλαιού καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, που μαίνονται επί δύο εβδομάδες, από την 11η Ιανουαρίου, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 154 ανθρώπους, ενώ άλλοι 463 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Μόνον στη Σέμπχα, στο νότιο τμήμα της Λιβύης, οι συγκρούσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 88 ανθρώπους, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του νοσοκομείου της πόλης, Αμπντάλα Ουχάιντα, που έκανε επίσης λόγο για 130 τραυματίες.   

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.