ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ένοπλοι προσπαθούν να αποκλείσουν τη Κριμαία από τη Ρωσία – Ρώσοι στρατιώτες αφοπλίζουν τους Ουκρανούς

Ένοπλοι προσπαθούν να αποκλείσουν τη Κριμαία από τη Ρωσία – Ρώσοι στρατιώτες αφοπλίζουν τους Ουκρανούς

H κρίση που προκάλεσαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στην Ουκρανία, οδεύει ταχύτατα σε κλιμάκωση με απρόβλεπτες συνέπειες. Σύμφωνα με πληροφορίες ένοπλοι πρακτορες της “κυβέρνησης” του Κιέβου προσπάθησαν να αποκόψουν τις οδικές αρτηρίες της Κριμαίας με την ρωσική επικράτεια.

Ο λόγος προφανής: είναι μια απέλπιδα προσπάθεια της Δυτικής Ουκρανίας και της Δύσης να αποκόψουν τον οδό ανεφοδιασμού και ταυτόχρονα να αποκλείσουν την περιοχή της Κριμαίας από την Ρωσία προκειμένου να μην ενισχυθούν οι ρωσόφωνοι και οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που υπάρχουν εκεί με οπλισμό, πυρομαχικά και προμήθειες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο INTERFAX ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία δήλωσε ότι ένοπλες ομάδες προσπαθούν να κόψουν το δρόμο που οδηγεί από τη Μόσχα στην Κριμαία!

«Ένοπλοι περιφέρονται στην περιοχή… σε μια προσπάθεια να κόψουν το δρόμο από τη Μόσχα στην Κριμαία», δήλωσε σήμερα ο Γεβγένι Σαβτσένκο. «Αυτό είναι πράγματι ανησυχητικό» πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, Ρώσοι στρατιώτες πήραν όπλα από μια βάση ραντάρ και ένα κέντρο εκπαίδευσης των ναυτικών δυνάμεων στην Κριμαία της νότιας Ουκρανίας και κάλεσαν το προσωπικό να σταθεί στο πλευρό των «νόμιμων» ηγετών της χερσονήσου της Κριμαίας!

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται πηγή του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας που φέρεται να δήλωσε ότι “Ρώσοι στρατιώτες πήραν πιστόλια, τουφέκια, φυσίγγια και πυρομαχικά από μια θέση ραντάρ κοντά στην πόλη Σουντάκ και απομακρύνθηκαν με αυτοκίνητο”.

Άλλη ομάδα του ρωσικού στρατού αφαίρεσε όπλα από ένα ουκρανικό κέντρο εκπαίδευσης του Ναυτικού στη Σεβαστούπολη, όπου ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας διατηρεί βάση.

Yπενθυμίζουμε ότι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει λάβει έγκριση από την Άνω Βουλή να στείλει στρατεύματα στην Κριμαία, ενώ από την πλευρά της η Ουκρανία έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε κατάσταση μάχης και προειδοποίησε τη Ρωσία ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη χώρα θα οδηγήσει σε πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.