Ο Α.Γιατσένιουκ δηλώνει… έτοιμος να υπερασπιστεί την κυριαρχία της Ουκρανίας

Ο Α.Γιατσένιουκ δηλώνει… έτοιμος να υπερασπιστεί την κυριαρχία της Ουκρανίας

Σε πολιτικό διάλογο μεταξύ των χωρών της Δύσης, της Ουκρανίας και της Ρωσίας καλεί ο «πρόεδρος» της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ και απευθύνει προειδοποίηση προς τη Μόσχα πώς αν ρωσικά στρατεύματα κάνουν επέμβαση σε ουκρανικό έδαφος τότε αυτό θα είναι η αρχή του πολέμου.

Ο Αρσένι Γιατσένιουκ ζήτησε από τη Ρωσία να επιστρέψουν τα στρατεύματα της στις θέσεις της μόνιμης εγκατάστασης τους στη Σεβαστούπολη και να ξεκινήσει ένας πολιτικός διάλογος για την εξεύρεση λύσης. Τόνισε επίσης πως η Ουκρανία είναι σε ετοιμότητα να υπερασπιστεί την κυριαρχία της.

«Ζητούμε από τη ρωσική πλευρά να επιστρέψει αμέσως τα στρατεύματα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στις θέσεις της μόνιμης ανάπτυξής τους, να μειωθεί η ένταση και μέσω του πολιτικού διαλόγου με τους δυτικούς εταίρους μας, τη Ρωσική Ομοσπονδία να εξευρεθεί λύση στην κρίση», είπε ο Αρσένι Γιατσένιουκ και πρόσθεσε πώς «μια στρατιωτική επέμβαση στο έδαφος της Ουκρανίας είναι απαράδεκτη».

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ρωσία δεν θα καταφύγει σε στρατιωτική επέμβαση στο έδαφος της Ουκρανίας. Επειδή μια τέτοια παρέμβαση σε αυτές τις συνθήκες, θα είναι η αρχή του πολέμου και το τέλος της κάθε σχέσης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, κατέληξε ο «πρόεδρος» της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.