ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Oυιγούροι αυτονομιστές πίσω από το μακελειό στη Κίνα

Oυιγούροι αυτονομιστές πίσω από το μακελειό στη Κίνα

Σε Ουιγούρους αυτονομιστές αποδίδουν οι κινεζικές αρχές το μακελειό που έγινε το Σάββατο σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κουνμίνγκ. Μαυροντυμένοι άνδρες με μαχαίρια εισέβαλαν και άρχισαν να μαχαιρώνουν ανθρώπους αδιακρίτως, αφήνοντας πίσω τους 29 νεκρούς και περισσότερους από 130 τραυματίες.

Η επίθεση έχει χαρακτηριστεί ήδη ως τρομοκρατική πράξη από τις κινεζικές αρχές, που ανακοίνωσαν πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τέσσερις από τους επιτιθέμενους, οι οποίοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των δραστών, αλλά το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, μετέδωσε πώς από τα πρώτα στοιχεία από τον τόπο της επίθεσης όλα συνιστούν πως πίσω από το μακελειό βρίσκονται Ουιγούροι αυτονομιστές, μουσουλμάνοι τουρκικής προέλευσης οι οποίοι εκφράζουν αποσχιστικές τάσεις από την Κίνα καθώς αισθάνονται αποκλεισμένοι από το Πεκίνο που εμποδίζει την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και την διατήρηση του πολιτισμού τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.