ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι ΗΠΑ στέλνουν F-22 στην Ευρώπη και η Ρωσία απαντά με εκτόξευση RS-12M Topol – B.Πούτιν: “Θα στρέψουμε τις ΕΔ εναντίον των απειλών” (vid)

Οι ΗΠΑ στέλνουν F-22 στην Ευρώπη και η Ρωσία απαντά με εκτόξευση RS-12M Topol – B.Πούτιν: “Θα στρέψουμε τις ΕΔ εναντίον των απειλών” (vid)

O Ψυχρός Πόλεμος επέστρεψε οριστικά στην Ευρώπη. Οι ΗΠΑ οριστικοποιούν τις φήμες για αποστολή F-22 Raptor στην Ευρώπη ενώ ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν απαντά με την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-12M Topol από το πεδίο βολής Καπούστιν Γιαρ στη Ρωσία!

Υπενθυμίζουμε παλαιότερη δήλωση του Β.Πούτιν ο οποίος είχε τονίσει: «Θα αναγκαστούμε να στρέψουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας προς εκείνες τις περιοχές από όπου η απειλή έρχεται» ενώ πρόσθεσε ότι θα εντάξουμε φέτος στο πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας περισσότερους από 40 νέους διηπειρωτικούς πυραύλους!”

Στην απόφαση να διαθέσουν μαχητικά αεροσκάφη F-22 στην Ευρώπη προχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ως μέρος της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Διαβεβαίωσης», σύμφωνα με δηλώσεις της γενικής γραμματέως της αμερικανικής αεροπορίας, Ντέμπορα Τζέιμς.

Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν F-22 στην Ευρώπη ως μέρος των προσπαθειών υποστήριξης των ανατολικών συμμάχων του ΝΑΤΟ όπως μεταδίδει ο Guardian, μια κίνηση που σαφώς στοχεύει σ’ αυτό που οι ΗΠΑ αποκαλούν “η Ουκρανική απάντηση” στη Ρωσική “επιθετικότητα” αφού όπως ομολογεί η Ν.Τζέιμς, η “ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα αποτελεί μεγάλη πηγή ανησυχίας για μας και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας” ενώ αποκαλύπτει ότι ” η ανάπτυξη αυτή θα δώσει στους πιλότους των F-22 εμπειρία του “ευρωπαϊκού εδάφους”

Η κ. Τζέιμς αν και επιβεβαίωσε την πρόθεση των Αμερικανών, ανέφερε πως για επιχειρησιακούς λόγους δεν είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες όπως τον αριθμό των αεροσκαφών, την ακριβή ημερομηνία έλευσης ή τον τόπο της αποστολής.

Άλλωστε, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ, είχε επιβεβαιώσει από το Ταλίν της Εσθονίας, ότι οι ΗΠΑ θα “μεταφέρουν όπλα σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης” κυρίως άρματα μάχης και κινητό εξοπλισμό πυροβολικού.

Τα αμερικανικά οπλικά συστήματα θα μεταφερθούν στην Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία. «Ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ασκήσεις,” ανέφερε ο Άστον Κάρτερ, και ένα μέρος του θα μπορούσε επίσης να σταλεί στη Γερμανία για την ενίσχυση του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).

Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ αναπτύσσουν βαρέα όπλα και στον ανατολικό τομεα του ΝΑΤΟ, που κάποτε ανήκε στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης. 

Το σχέδιο των ΗΠΑ για την μεταφορά βαρέων όπλων στην Ανατολική Ευρώπη, είχε αποκαλυφθεί στις 14 Ιουνίου από την εφημερίδα New York Times, και την επόμενη ημέρα επιβεβαιώθηκε από τις αμερικανικές αρχές.

Το δημοσίευμα τότε ανέφερε ότι: Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει την πρόθεση να αποθηκεύσει άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού και άλλα βαρέα όπλα για την υποστήριξη δύναμης 5.000 στρατιωτών σε χώρες της Βαλτικής και της ανατολικής Ευρώπης, για την αποτροπή περαιτέρω ρωσικών επιθετικών κινήσεων στην Ευρώπη.

Με επιτυχία δοκιμάστηκε ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος από το πεδίο βολής Καπουστιν Γιαρ στη Ρωσία στέλντας μια πρώτη “απάντηση” στις ΗΠΑ.

«Μονάδα των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο RS-12M Topol από το πεδίο βολής Καπουστιν Γιαρ στην περιοχή Αστραχάν στις 18:13 ώρα Μόσχας, στις 22 Αυγούστου, 2015», ανέφερε στο Interfax ο εκπρόσωπος των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Γιεγκόροφ.

«Η εκτόξευση είχε στόχο να δοκιμάσει μονή κεφαλή των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων», είπε ο ίδιος.

«Η δοκιμαστική κεφαλή του πυραύλου χτυπήσε έναν στόχο στην περιοχή Σαρί-Σαγκαν (στη Δημοκρατία του Καζακστάν) με την απαιτούμενη ακρίβεια», δήλωσε ο Γιεγκόροφ. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.