Ντουμπάι: Μεγάλη πυρκαγιά σε πολυτελές ξενοδοχείο – Καίει σε 20 ορόφους [φωτό, βίντεο] [upd2]

Ντουμπάι: Μεγάλη πυρκαγιά σε πολυτελές ξενοδοχείο – Καίει σε 20 ορόφους [φωτό, βίντεο] [upd2]

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε παραμονή Πρωτοχρονιάς σε πεντάστερο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Πρόκειται για το «The Address Hotel» που βρίσκεται κοντά στον πύργο Μπουρτζ Χαλίφα, το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, όπου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση εν όψει της αλλαγής του χρόνου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιούνταν ένα σόου φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων. 

Η πυρκαγιά καίει σε 20 από τους 63 ορόφους του πολυτελούς ξενοδοχείου, ενώ μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. Άγνωστα για την ώρα παραμένουν και τα αίτια που προκάλεσαν τις πύρινες γλώσσες. 

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές που μεταδίδονται, η φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα μπαλκόνια στον 52ο όροφο του κτηρίου και εξαπλώθηκε γρήγορα. Άμεση ήταν η αντίδραση της Πυροσβεστικής, η οποία έσπευσε στην περιοχή δίνοντας μάχη με τις φλόγες.  Ο ενημερωτικός ιστότοπος gulfnews.com μεταδίδει ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά.

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και η κυβέρνηση του Ντουμπάι στην οποία αναφέρει: «Φωτιά έχει αναφερθεί στο “Address Downtown Hotel”. Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται επί τόπου για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό γρήγορα και με ασφάλεια». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.